Zbirka strane knjige otvorena u odjelu GKK u Kaštel Gomilici uz božićne pjesme i igrokaze

PODIJELI

Otvaranje Zbirke strane knjige Gradske knjižnice Kaštela upriličeno je u petak, 19. prosinca u odjelu GKK u Kaštel Gomilici, uz nazočnost gradonačelnika Grada Kaštela Ivana Udovičića, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandre Zokić, predsjednika Gradskog vijeća Denisa Ivanovića te brojne djece i roditelja.

Izvedbom božićnih pjesama i igrokaza na engleskom jeziku, program su svojim nastupom uveličala djeca iz Škole stranih jezika Wotan – prve škole stranih jezika u Kaštelima, otvorene prije 22 godine.
“Zbirka strane knjige otvorena je u povodu obilježavanja 150. godišnjice osnutka Narodne kaštelanske čitaonice u Kaštel Novome i 110. godišnjice osnutka prvih knjižnica u Kaštelima, a u istoj se nalaze knjige na stranim jezicima za sve dobne skupine. Trudit ćemo se fond knjiga na stranim jezicima stalno oplemenjivati novim naslovima, kako bi svi korisnici kaštelanske Knjižnice mogli poraditi na usavršavanju znanja stranih jezika te kako bi mogli uživati u čitanju najaktualnijih knjiga s bestseller lista diljem svijeta u originalu.” – rekla je ravnateljica GKK Renata Dobrić.

Novu uslugu GKK – Zbirku knjiga na stranim jezicima – svečano je otvorio gradonačelnik Ivan Udovičić, koji je u kratkom govoru istaknuo kako je nova usluga u GKK neophodna potreba učenicima, studentima i svima ostalima koji žele usavršiti znanje stranih jezika na svim razinama.
“Kultura je ono što je najvažnije za svaku zajednicu, a novootvorena Zbirka strane knjige u GKK samo je još jedan doprinos brige Grada Kaštela i njenih ustanova, u ovom slučaju Knjižnice, za budućnost kaštelanske djece, kako bi ista mogla odrastati uz kulturu, znanje i obrazovanje.” – poručio je gradonačelnik.