Završen natječaj: Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj ili naslikaj i osvoji nagradu!

PODIJELI

Završen natječaj: Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj ili naslikaj i osvoji nagradu!

Na javnom natječaju Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela u edukativnoj muzejskoj akciji pod nazivom Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj ili naslikaj i osvoji nagradu! sudjelovalo je 117 djece od 5 do 15 godina iz svih kaštelanskih osnovnih škola. Djeca su radila ilustracije prema tekstu Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela. Ova priča je putovanje u prošlost s kojom se želi djecu bolje upoznati s poviješću kaštelanskog kraja. U zadanom roku prispjelo je 117 dječjih radova Moji Mihovil i Karmela. Djeca su raznim slikarskim tehnikama, na zanimljiv i iskren način, iskazala svoje viđenje ove priče. Svi radovi objavljeni su u virtualnoj likovnoj izložbi na web stranici Muzeja grada Kaštela.

Od svih prispjelih radova stručno povjerenstvo odabralo je 20 najboljih likovnih radova čiji će autori dobiti komplete Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela. Odabrani likovni radovi, s podatcima o autorima i njihovim mentorima, bili su ponuđeni javnosti za glasanje na Facebook stranici Muzeja grada Kaštela od 2. kolovoza do 2. rujna 2021. godine do 12 sati. U protekli mjesec dana Facebook stranica Muzeja bila je jako posjećena (cca 39 000 posjeta) te je svatko, pod jednakim uvjetima, mogao glasati za rad koji mu se najviše svidio, odnosno za svog kandidata koji će dobiti i glavnu nagradu natječaja – mobitel. Likovni rad koji je dobio najviše glasova – njih 833 – je od Lane Stričević, učenice 5. razreda iz Lećevice.

Nagrade dobitnicima natječaja bit će prigodno uručene početkom nove školske godine o čemu će sudionici i nagrađeni biti pravovremeno obaviješteni.

Organizatori natječaja svim sudionicima: učenicima, njihovim mentorima, nagrađenim, roditeljima i školama zahvaljuju na sudjelovanju i iskreno čestitaju na ostvarenim rezultatima.