Vještica Zloćkoslava i Sveti Nikola – predstava za djecu – 13.12. u 14.00, Kino “Sv. Juraj”, K. Sućurac

PODIJELI
Božićnu predstavu Kazališta ‘Prijatelj’ koju djeci daruje Gradska knjižnica Kaštela u vremenu Došašća možete pogledati na blagdan svete Lucije u utorak 13. 12. s početkom u 14.00 sati u Kino dvorani “Sv. Juraj” u Kaštel Sućurcu. Ulaz je besplatan.
Uđite s najmlađima u vrijeme Došašća i ne propustite pogledati predstavu Kazališta Prijatelj u kojoj vještica Zloćkoslava pokušava ukrasti Božić. U božićno vrijeme, kao što svi vrlo dobro znamo, Sveti Nikola luta svijetom i razveseljava djecu pričom i poklonima. Ponekad malo zaluta, ode na krivi kontinent, ali na kraju uvijek uspije svima donijeti radost i veselje. Ovaj put, u ovoj predstavi, naletjet će na opasnog neprijatelja: Vješticu plemenitu Zloćkoslavu. Ona se ne zadovoljava jednim poklonom, ona hoće sve poklone koje Sveti Nikola donosi dobroj djeci diljem svijeta.
Ali, naravno, božićna predstava mora završiti sretno. Zato se pojavljuje dječak Milivoj Štreber koji će imati hrabrosti suprotstaviti se Vještici i pobijediti njezino čaranje. On će ne samo uspjeti osloboditi Svetog Nikolu, već će i Zloćkoslavu uvjeriti da smisao Božića nije u gomilanju poklona nego u ozračju dobrote i mira koju on donosi u naša srca.
Tekst i režija: Hrvoje Zalar
Igraju: Jan Novosel, Karmen Sunčana Lovrić, Hrvoje Zalar
Trajanje: 40 minuta