Likovni natječaj Kaštelanska prirodna baština : produžen rok do 12. 11.

PODIJELI

GKK raspisuje virtualni likovni natječaj Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština

LIKOVNI RADOVI NA TEMU KAŠTELANSKE PRIRODNE BAŠTINE

GKK u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine održava pod sloganom Razlistaj se! raspisuje virtualni likovni natječaj Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština.

Likovni radovi trebaju tematski odgovarati natječaju (kaštelanska prirodna baština: kaštelanska maslina (olea europaea) stara više od 1500 godina u Kaštel Štafiliću, višestoljetni dub (hrast medunac) u Kaštel Gomilici, Kaočina gaj u Kaštel Sućurcu, park oko hotela Palace u Kaštel Starom, povijesni perivoj – park Vitturi i Botanički vrt OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću, Biblijski vrt Stomorija, planina Kozjak s grmovima maginje, mirte i brnistre na južnim obroncima te bijelim i crnim grabom, jasenom i hrastom na sjevernim obroncima… a Kaštela su itekako poznata i po crljenku, trešnjama, smokvama…

Istražite malo, a više o kaštelanskoj prirodnoj baštini možete saznati na stranici pokrovitelja Natječaja, Turističke zajednice grada Kaštela: https://www.kastela-info.hr/hr/prirodna-bastina

U virtualnom Likovnom natječaju Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština mogu sudjelovati sve dobne skupine, s tim da će priznanja i nagrade (knjiga ili slikovnica) biti dodijeljene radovima koji dobiju najviše oznaka sviđa mi se u kategorijama: dječji vrtić, osnovna škola, srednja škola i odrasli (nagrade se dodjeljuju samo jednom autoru u svakoj kategoriji).

Likovne radove možete slati u .jpg formatu putem elektronske pošte na adresu knjiznicakastela@gmail.com u vremenu od 15. 10. do 12. 11. 2020. godine.

Kao predmet poruke navedite Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština, a u tijelu poruke navedite podatke: ime i prezime, godinu rođenja, razred i školu ili dječji vrtić i broj mobitela roditelja ili mentora, a potrebno je priložiti i suglasnost roditelja.

Djeca iz viših razreda osnovne škole radove mogu poslati osobno putem elektronske pošte, ali moraju priložiti suglasnost roditelja, dok srednjoškolci i odrasli likovne radove također šalju na adresu knjiznicakastela@gmail.com (predmet poruke: Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština, a u poruci navedite podatke: ime i prezime, godinu rođenja, adresu i broj mobitela).

Svi radovi će, po svršetku Natječaja, biti objavljeni u Facebook galeriji na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Za likovne radove na temu kaštelanske prirodne baštine moći ćete glasovati u vremenu od 16. do 20. studenog tako što ćete najdraže radove na Facebook stranici GKK rad označiti sa „sviđa mi se”.

Pobjednici će biti proglašeni prema broju oznaka „sviđa mi se“, te će biti održana virtualna izložba likovnih radova.

Svima želimo mnogo uspjeha u virtualnom likovnom natječaju Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština.

Vaša Gradska knjižnica Kaštela

#mhk     #razlistajse