Virtualni likovni natječaj „Najdraža slikovnica/knjiga – najdraži književni lik“

PODIJELI

GKK raspisuje virtualni likovni natječaj „Najdraža slikovnica/knjiga – najdraži književni lik“

GKK RASPISUJE LIKOVNI NATJEČAJ ZA PREDŠKOLCE I OSNOVNOŠKOLCE U VIRTUALNOJ NOĆI KNJIGE

Draga djeco i dragi roditelji, pozivamo vas da nam se ove godine pridružite u obilježavanju virtualne Noći knjige.

Budući da je ovogodišnja Noć knjige, silom prilika, virtualna, i kako se s nama ne možete družiti u knjižničnim odjelima, pozivamo vas da nam likovne radove koje će vaša djeca nacrtati u sigurnosti vlastitih domova pošaljete putem elektronske pošte, a mi ćemo ih svakodnevno, po redoslijedu pristizanja objavljivati na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Ovogodišnja Noć knjige usmjerena je prema knjigama koje su mijenjale svijet, odnosno prema utjecaju knjiga na naše živote, s porukom S knjigom nisi izoliran!

Upravo iz tog razloga Gradska knjižnica Kaštela raspisuje nagradni Likovni natječaj za predškolce i osnovnoškolce „Najdraža slikovnica/knjiga – najdraži književni lik“.

Pozivamo roditelje predškolaca i djece od 1. do 5. razreda osnovne škole da nam pošalju likovne radove njihove djece na temu omiljene slikovnice/priče ili knjige, slikovnice koju im trenutno čitate prije spavanja ili knjige koju oni trenutno čitaju, najdraže scene iz slikovnice/priče/knjige ili neka nacrtaju najdraži lik iz slikovnice/priče/knjige.

Likovne radove vaše djece možete slati do 22. travnja u ponoć, i to elektroničkom poštom na adresu knjiznicakastela@gmail.com (predmet poruke: „Najdraža slikovnica/knjiga – najdraži književni lik“, a u poruci navedite podatke: ime i prezime djeteta, godinu rođenja djeteta i broj mobitela roditelja), a mi ćemo radove svakodnevno objavljivati na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Djeca iz viših razreda osnovne škole likovne radove mogu poslati osobno putem elektronske pošte, ali moraju priložiti suglasnost roditelja.

Za likovne radove vaše djece moći će svi glasovati tako što će odmah po objavi likovnog rada na Facebook stranici GKK rad označiti sa “sviđa mi se”.

Nakon Noći knjige, 23. travnja, pobjednici će biti proglašeni prema broju oznaka “sviđa mi se”.

Nagrade će biti dodijeljene trojici najboljih u kategorijama “predškolci”, “od 1. do 4. razreda osnovne škole” i “od 5. do 8. razreda osnovne škole”.

Priznanja i nagrade nagrađenima (knjige) će biti uručene nakon normalizacije situacije, odnosno nakon što Gradska knjižnica Kaštela ponovno započne s uobičajenim radom s korisnicima.

#nocknjige
#sknjigomnisiizoliran