Virtualni fotografski i likovni natječaj Moja Kaštila u vrime o’ Božića

PODIJELI

Virtualni likovni i fotografski natječaj Moja Kaštila u vrime o’ Božića

LIKOVNI RADOVI NA TEMU DOŠAŠĆA I BOŽIĆA U KAŠTELIMA

GKK u sklopu Adventske i božićne priče u GKK raspisuje virtualni likovni i fotografski natječaj Moja Kaštila u vrime o’ Božića.

Likovni i fotografski radovi trebaju tematski odgovarati natječaju, odnosno moraju sadržavati kaštelanski i božićni motiv/detalj, npr. kaštelanski kašteli, kalete, ulice, rive, crkve i zvonici, okićene kuće i Vaši domovi u vrijeme Došašća i Božića, adventski i božićni ugođaj u Kaštelima, božićni tradicijski običaji i pripreme za Božić u Kaštelima i kaštelanskim domovima (blagdan sv. Nikole i sv. Lucije, sijanje pšenice, kićenje bora i izrada jaslica, priprema tradicionalnih kaštelanskih božićnih jela, odlazak na sv. misu polnoćku za Božić…).
„Uhvatite“ Vama najzanimljivije trenutke Vašim fotoaparatom ili nacrtajte nešto što Vas je posebno „dotaknulo“.
Sve Vam može biti inspiracija… i čitanje knjiga i slikovnica o Božiću na nekoj od kaštelanskih lokacija, i priprema božićnih kolača u toplini Vaših domova dok vatrica pucketa, slušanje i pjevanje tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama… ali sve mora biti vezano uz pripremu za dolazak Božića i sam Božić u Kaštelima.
Budite kreativni i uhvatite najzanimljivije trenutke u našim Kaštelima u najljepšem razdoblju u godini.

U natječaju Moja Kaštila u vrime o Božića mogu sudjelovati sve dobne skupine, s tim da će priznanja i prigodne nagrade biti dodijeljene radovima koji dobiju najviše oznaka sviđa mi se u kategorijama: dječji vrtić, niži i viši razredi osnovne škole, srednja škola i odrasli.

Likovne i fotografske radove možete slati u .jpg formatu putem elektronske pošte na adresu knjiznicakastela@gmail.com u vremenu od 5. 12. do 27. 12. 2020. godine.

Kao predmet poruke navedite Moja Kaštila u vrime o Božića, a u tijelu poruke navedite naslov rada i osobne podatke: ime i prezime, godinu rođenja, adresu i broj mobitela te suglasnost za objavu Vašeg rada (odrasli), a za djecu navedite još i razred i školu ili dječji vrtić i broj mobitela roditelja ili mentora, uz priloženu suglasnost roditelja/mentora.

Svi radovi će biti objavljivani na službenoj Facebook stranici GKK po redoslijedu pristizanja, dok će po svršetku Natječaja svi radovi biti objavljeni u Facebook galeriji na FB stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Za likovne i fotografske radove na temu Došašća i Božića u Kaštelima moći ćete glasovati u vremenu od 29. prosinca 2020. g. do 3. siječnja 2021. g. tako što ćete najdraže radove označiti sa „sviđa mi se”.

Pobjednici će biti proglašeni 6. siječnja 2021. g. prema broju oznaka „sviđa mi se“, te će biti održana virtualna izložba likovnih i fotografskih radova.

Svima želimo mnogo uspjeha u virtualnom likovnom i fotografskom natječaju Moja Kaštila u vrime o Božića.

Vaša Gradska knjižnica Kaštela