Večer smija odagnala brojne probleme

PODIJELI

– Smij je potriba, smij je najbolji lik. Smij nas spaja i oslobađa i upravo zato smo organizirali ovu večer kako bi našim sugrađanima omogućili da se iskreno nasmiju i makar na trenutak odagnaju brige i probleme svakodnevice – kazala je ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić povodom „Večeri smija u vrimenu o’maškar“, koja se održala ovog utorka u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Puno gledalište ove su večeri nasmijali domaćini i gosti, čitajući i kazivajući pjesme, priče, aforizme, glende i batude, kako autorske tako i one stvorene među ljudima, „na ulici“.
Ravnateljica Gradske knjižnice publiku je vodila kroz ovu večer, a dopala joj je i zadaća da proćita neke od šala i pošalica, jer je, zbog napada virusa na njegov organizam, s večeri izostao glavni predstavnik Sućurca Ivica Žegarac Žuti. U vođenju programa ravnateljici je ruku dao Mladen Vuković, pokazavši kavalirstvo Imotske krajine.

A u programu su sudjelovali Mario Klajić pročitavši svoje tri vesele pjesme, Danica Bartulović koja je pročitala Pismo didu, Zdravko Žarković s djelićem iz bogate riznice njegovih aforizama , Ante Tešija koji se pripremao za solinsko predstavljanje svoje knjige Dernek, stari znalac kaštelanske publike Nađan Dumanić s aforizmima i kratkim pričama, Solinjanin Ante Spajić prezentiravši različite šaljive zgode, kao i još jedan stari kaštelanski prijatelj Marjan Grbavac.

Svi oni poklonili su publici priliku za smijeh, koju je većina objeručke i prihvatila, a dobro raspoloženje nastavilo se i nakon službenog dijela programa, na druženju koje je potpomogla Turistička zajednica Kaštela.