U GKK održana prva besplatna radionica programiranja i robotike „STEM auto“

PODIJELI

U GKK održana prva besplatna radionica programiranja i robotike „STEM auto“

Prvoj besplatnoj radionici programiranja i robotike „STEM auto“ koja je u četvrtak 1. 7. održana u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome nazočila su brojna zainteresirana djeca svih uzrasta iz svih kaštelanskih osnovnih škola.

Izuzetno zanimljivu i kreativnu radionicu, koja je održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, vodio je predstavnik Instituta za razvoj i inovativnost mladih, IRIM-ov edukator Dorian Tepić, koji je, stigavši u Dječji odjel GKK u STEM automobilu, djecu upoznao s tehnologijom IRIM-a koju svi zainteresirani mogu posuditi u svim odjelima GKK (micro: bit, Maqueen robot, BOSON set).

Nakon micro:bit radionice za početnike, uslijedila je micro:Maqueen radionica za malo naprednije, odnosno za djecu koja već imaju neka znanja iz ovog područja, a na kojoj su sva djeca izradila malog robota.

Kao što se i moglo očekivati, djeci je najzanimljiviji dio radionice bilo natjecanje s robotima koje su sami izradili. Vozeći robotiće po prostoru knjižnice i savladavajući prepreke, djeca su uživala koristeći najnoviju tehnologiju.

Najuspješnijim uratkom proglašen je robot kojeg je izradio Marko Maleš, kojemu ovim putem čestitamo, baš kao i svoj ostaloj djeci koja su danas bila s nama u knjižnici.

Budući da su sva nazočna djeca izjavila kako i dalje žele sudjelovati na ovakvim STEM radionicama, predstavnici Gradske knjižnice Kaštela su obećali kako će uskoro biti organizirano više sličnih radionica, a obavijesti o točnom terminu bit će objavljene na službenoj i Facebook stranici GKK.

Do sljedeće radionice, koju ćemo uskoro najaviti, svi zainteresirani za programiranje i robotiku mogu nazvati odjel u Kaštel Starome na broj telefona 230 – 172 ili mogu poslati e-mail na gkkstari@gmail.com, a ujedno u svim odjelima GKK mogu posuditi gore navedenu IRIM-ovu tehnologiju.

Posjetite nas u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome i saznajte više o svemu.

Vaša GKK