U dvorcu Vitturi predstavljeni ljubavni romani Kate Mitchell

PODIJELI

Predstavljanje romantičnih knjiga Kate Mitchell održano je u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u petak, 13. veljače, u povodu Valentinova, u romantičnom ozračju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, uz čitanje najromantičnijih ulomaka iz Kateinih romana i uz glazbenu izvedbu romantičnih ljubavnih pjesama.

Zašto je ljubav vječna tema, tko najčešće “guta” njene ljubavne romane, nalikuju li muški likovi u ljubavnim romanima stvarnim muškarcima, koje su najintrigantnije teme o kojima je do sada pisala u svojim knjigama, zbog čega piše i objavljuje pod pseudonimom i gdje pronalazi teme za ljubavne priče u kojima Hrvatice uživaju – na sva ova pitanja i mnoga druga nazočni su mogli saznati odgovor iz razgovora s Katom Mijić, kojega je vodila Renata Dobrić.

Istom prilikom okupljeni su saznali i kako će iz pera Kate Mijić, koja već šest godina živi u Kaštel Gomilici, uskoro “svjetlo dana” ugledati i knjiga ljubavne tematike čija će radnja biti smještena u Kaštela.

Inače, Kate Mitchell, tj. Kata Mijić do sada je objavila deset knjiga, 600 životnih priča u domaćim mjesečnicima i više od 200 ljubavnih romana pod pseudonimom Katarina Mich.

Zanimljivu i romantičnu večer s jednostavnom Katom Mijić još su iznimnijom učinili: Ivona Mandić i Josip Grgantov, koji su sve nazočne osvojili izvedbom poznatih romantičnih ljubavnih pjesama i Marija Barić-Đurđević, koja je čitala najzanimljivije ulomke iz Katinih knjiga.

Nakon što je Kata Mijić nazočnim bračnim parovima darovala svoje knjige, okupljeni su se nastavili družiti uz slatke zalogaje i piće, za što se pobrinula Turistička zajednica grada Kaštela.