TRILER TJEDNA – Liv Constantine: Posljednji susret

PODIJELI

Liv Constantine: Posljednji susret

Vorto Palabra, 2020.

Sestre Lynne i Valerie, koje pišu pod pseudonimom Liv Constantine, autorice su ove zanimljive priče o obiteljskim opsesijama i tajnama. Autorice u djelu iznose zanimljivu priču o obiteljskim odnosima, prijateljstvu, otuđenju te velikim očekivanjima unutar elitnog društva u Baltimoreu.

Kroz roman se isprepliću prijateljski odnosi između više obitelji iz visokog društva, ali samu radnju djela najviše sačinjava ponovno zbližavanje i događaji koji predstoje vezani uz dvije najbolje prijateljice Kate i Blaire.

Kate English je mlada žena, bogata kirurginja, ima uspješnog supruga, četverogodišnju kćer i bogate roditelje čije će imanje jednog dana naslijediti. U njenom životu sve se mijenja onog dana kada je njena majka Lily pronađena mrtva. Sve upućuje na to da se radi o okrutnom ubojstvu, ali nitko unutar obitelji ne može prepostaviti tko bi mogao biti počinitelj takvog stravičnog čina. U tim teškim trenutcima Kate je okružena prijateljima i obitelji. Nakon majčinog sprovoda u njen život vraćaju se i neke osobe iz prošlosti, a jedna od njih je i nekadašnja najbolja školska prijateljica Blaire Barringhton.

Blaire je spisateljica, također uspješna u svom poslu, te velika potpora, koja je u mladosti bila vrlo dobro povezana s Lily, a ujedno i nekadašnja najbolja Kateina prijateljica, koja se u njenim teškim trenutcima ponudi pomoći naći krivca za smrt njene majke. Nakon nemilog događaja Kate počne dobivati prijeteće e-mail poruke od nepoznato pošiljatelja koje upućuju na to da bi sljedeća žrtva mogla biti ona sama. Sadržaj poruka kazuje da je pošiljatelj veoma dobro upućen u njene svakodnevne aktivnosti. Bojeći se za svoj život i život svoje obitelji Kate prihvati Blaireinu pomoć u pronalasku sumljivca, te dopušta da neko vrijeme živi u njenoj kući. Svaki dan dobiva prijeteće poruke, a u svakom prijatelju i poznaniku, pa čak i u svom suprugu vidi glavnog krivca, te svakim danom biva sve više pod psihičkim pritiskom. Kako radnja odmiče pomalo saznajemo sve o glavnim likovima, njihovim ljubavnim i životnim dramama, razdvajanju i konačnom slomu njihova prijateljstva. Upravo iz tih odnosa i događanja iz prošlosti krije se odgovor na razrješavanje teške situacije koja je zadesila Kate i njenu obitelj. Više ne zna kome može vjerovati, a kome ne. Posebno znajući da posljednja poslana prijeteća poruka njoj vodi trag prema IP adresi poslanoj s računala iz njene obiteljske kuće. U tim trenutcima kao glavnog krivca Kate vidi svog supruga Simona misleći da  je upravu on taj, a kao glavni razlog smatra da se želi domoći njenog bogatog imetka, te ga zamoli da napusti obiteljsku kuću. Svi skrivaju neku tajnu, veliku ili malu, a ubojica može biti bilo tko.

Kate i Blair u potrazi za ubojicom suočit će s jednim događajem iz prošlosti koji ih je razdvojio, a koji je ostavio posljedice na Blairin život. Na vidjelo će pomalo izići i obiteljaska tajna koju je Kateina majka vješto skrivala, a upravo se u svemu tome krije ključ razrješenja Lilinog ubojstva. Je li ipak netko od bliskih Kateinih prijatelja imao dobre namjere želeći joj pomoći u rasvjetljenju slučaja ili se ispod nečije površine krije lažna dobronamjernost? Odgovor na ovo pitanje leži u raspletu romana. Stoga, ako ste ljubitelji trilera kojim dominiraju neočekivani obrati, te ako volite jednostavan i zanimljiv stil pisanja, preporučamo da ovaj izuzetno zanimljiv roman posudite u odjelima GKK kao odabir za ljetno štivo.

Pripremila: M. Biočić