Svečano otvaranje “Adventske i božićne priče u GKK” uz dolazak sv. Nikole

PODIJELI

Dolaskom sv. Nikole brodom na rivu u Kaštel Sućurcu u srijedu 6. prosinca u 18 sati, uz prigodni program dočeka u organizaciji Grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela i ove će godine biti svečano otvorena „Adventska i božićna priča u GKK“.

Sv. Nikolu će na njegov blagdan na sućuračkoj rivi dočekati: djeca kaštelanskih dječjih vrtića i škola, Kaštelanske mažoretkinje, HGD Zrinski, zbor OŠ kneza Trpimira, Lana Rubelj, djeca iz SAU Putalj, KUD Putalj i Dramska skupina Gradske knjižnice Kaštela, a program će voditi Roko Kraljević.

Nakon svečanog dočeka i dijeljenja slatkiša, sv. Nikola će se uputiti prema odjelu GKK u Kaštel Sućurcu, gdje će u 19 sati otvoriti „Adventsku i božićnu priču u GKK“ u predvorju knjižničnog odjela, za čije je uređenje u božićnom ugođaju i ove godine zaslužna gđa. Anamarija Kelava, a koje će u vremenu od 6.  do 31. 12. 2017. svakim radnim danom postati mjesto svakodnevnog druženja članova Knjižnice uz čitanje i pričanje adventskih i božićnih priča, izradu božićnih ukrasa, kreativnih literarnih i likovnih radionica itd.

U sklopu programa u odjelu GKK u K. Sućurcu u 19.30 bit će održano predavanje „Štovanje sv. Nikole u Dalmaciji“ Suzane Jurković.

Inače, tijekom cijelog prosinca, u svim odjelima GKK održavat će se prigodne kreativne radionice u sklopu kojih će biti izrađivani božićni ukrasi, igraonice za djecu u sklopu kojih će se najmlađi članovi Knjižnice upoznati sa sv. Nikolom i sv. Lucijom uz pjevanje adventskih i božićnih pjesama, pričaonice u sklopu kojih će biti čitane najljepše slikovnice i priče na temu Božića, a bit će organizirane i edukativne projekcije crtanih filmova.

Popis radionica s vremenom održavanja možete provjeriti na plakatu i na službenoj stranici GKK www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK.

Osim toga, svi novi članovi, koji se u GKK učlane u vremenu od 6. 12. – 31. 12. 2017. uz obiteljski upis, sudjeluju u nagradnoj igri.

Radujemo se Vašem dolasku!

GKK