Sv. Nikola otvorio “Božićnu priču u GKK”

PODIJELI

ŽIVO NA SUĆURAČKOJ RIVI
Velike osvijetljene sanjke koje vuku dva soba, u večernjim satima srijede, čekale su na rivi dolazak svetog Nikole, koji je po prvi put organizirano došao u Kaštel Sućurac, kako bi svoj dan obilježio i proslavio s brojnim mališanima.

A sveti Nikola u Sućurac je stigao na poseban način, brodom, i odmah izazvao oduševljenje svih okupljenih. Među njima bili su i članovi dramske skupine Gradske knjižnice Kaštela, zbor škole Kneza Trpimira, djeca iz kaštelanskih dječjih vrtića, Kaštelanske mažoretkinje, glazbari Zrinskog, članovi KUD-a Putalj i Lana Rubelj, koji su svetog Nikolu dočekali pjesmom, plesom, glumom i nadasve s osmijesima na licima.
Količine slatkiša koje je sveti Nikola donio sa sobom i dijelio dobroj djeci, bile su tolike da je u dijeljenju morao imati i pomagače.

Nakon smijeha, pjesme i veselja na rivi, sveti Nikola se, u pratnji ravnateljice GKK, Renate Dobrić, uputio u odjel GKK u Kaštel Sućurcu, gdje je svečano otvorena ovogodišnja manifestacija „Adventska i božićnu priča u GKK“ .
Ovaj prvi organizirani posjet svetog Nikole Kaštel Sućurcu, ostvaren je zahvaljujući Gradskoj knjižnici, Gradu Kaštela te uz pomoć Mjesnog odbora i pojedinih udruga, a prema reakcijama građana, dolazak svetog Nikole u Sućurac mogao bi postati i svojevrsna tradicija.