Spomen-manifestacija ubijenoj djeci u Domovinskom ratu uz okrugli stol

PODIJELI

KUD Karol Wojtyila u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Kaštela i Hrvatskom udrugom Benedikt u nedjelju, 16. lipnja 2024. godine s početkom u 19 sati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću organizira program u sklopu kojega će biti odigrana antiratna drama pod nazivom “Brod” (tekst i režija Doris Grgurin) posvećena svoj djeci svijeta svih civilizacija, a posebno djeci Slavonskoga Broda i cijele Domovine koja nisu dočekala slobodnu Hrvatsku.

Gosti večeri bit će udruga “Osmica” iz Viteza te će prisutni imati priliku čuti svjedočanstvo njihovog predsjednika Ivana Garića koji je 10. lipnja 1993. godine preživio napad kada je ispaljena neprijateljska granata na dječje igralište, pri čemu je poginulo osmero djece dobi od 9 do 15 godina.

Uz to, bit će održan okrugli stol u 20.30 sati na temu “Spomendan na djecu ubijenu u obrambenom Domovinskome ratu”. Predavači su prof. dr. sc. Ante Nazor, dr. sc. Mihovil Biočić, dr. sc. Tihomir Rajčić i mr. sc. Petar Perić. Moderatorica Okruglog stola bit će Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela.

Ulaz slobodan!