Smjehuljica i Mrgud oduševili najzahtjevniju publiku – djecu

PODIJELI

Gradska knjižnica Kaštela je povodom završetka školske godine djeci darovala predstavu “Smjehuljica i Mrgud” Kazališta Prijatelj.
Gospojska štrada u Kaštel Sućurcu odjekivala je od dječjeg smijeha, što je najbolji pokazatelj u kolikoj je mjeri mlada publika uživala u predstavi Kazališta Prijatelj.

Predstava “Smjehuljica i Mrgud” razveselila je i nasmijala i djecu, i roditelje, i  bake i djedove koji su ove večeri svoju djecu i unuke doveli u Kaštel Sućurac. Vesela i vječno nasmijanu Smjehuljica i uvijek namrgođeni i nezadovoljni Mrgud izazvali su golemi interes  najzahtjevnije publike koja je sa zanimanjem i osmijehom na licu pratila Smjehuljicu koja je pjevajući, plešući i smijući prolazila nepoznatim krajevima nadajući se da će jednoga dana u nekom dalekom gradu ”gdje su kuće sve do neba” naći svoje roditelje.

Ništa manje publiku nije zainteresirao ni Mrgud koji je čak i najmanju životnu nevolju doživljavao tragično sve do susreta sa Smjehuljicom, nakon čega je čak i on postao rasplesan, razigran i raspjevan. Zahvaljujući Smjehuljici Mrgud je shvatio ”da je sve razlog za smijeh”, a sa svojim smijehom na smijeh je potaknuo i publiku koja je poželjela i u budućnosti gledati što više ovakvih optimističnih i razigranih predstava u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.