Preporuke za čitanje : ostanite zdravi uz e-knjigu za djecu i mlade: Tajna čokoladnih bombona

PODIJELI

Nives Madunić Barišić: Tajna čokoladnih bombona

Mozaik knjiga

Kategorija : Roman za djecu i mlade

Iz pera autorice Nives Madunić Barišić, koja je urednica i dramaturginja na HTV–u, te autorica dramskih tekstova koji su izvođeni na radiju i u kazalištu, stiže napeti roman za djecu starijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Autorica je još kao djevojčica voljela maštati, igrati se i šaliti, pa je izmišljala priče koje je pričala roditeljima. Prve priče je pisala u višim razredima osnovne škole, a tiskane su joj u listu Modra lasta i objavljivane na Radio Zagrebu. Radio postaje njeno omiljeno mjesto, a rezultati boravka na radiju su dramske emisije za djecu.

Piše igrokaze i priče: „Naša je mama postala zmaj“ i „Mala zelena gusjenica“ koje se prikazuju u zagrebačkim kazalištima.

Za svoj rad dobila je brojne nagrade.

„Tajna čokoladnih bombona“, „Lunapark“ i „Mrak ili strah“ možete pronaći na policama u knjižnicama, a roman „Tajna čokoladnih bombona“ i u našem e-katalogu.

Roman „Tajna čokoladnih bombona“ prva je priča detektiva Melkiora koji istražuje tajnu nestalog djeda djevojčice Tare. Zanimljivo je da je detektiv pravi pravcati pas koji govori, a suradnica mu je mačka, gospođica Greta. Je li neprimjereno da jedan pas surađuje s mačkom i tako narušava prirodni poredak među životinjama, saznat ćete kada pročitate ovu knjigu.

Gospodin Grga je krtica i šef tajne službe bez kojeg ovaj zadatak ne bi bilo moguće riješiti, a čarobnjak Merlin svojim čarobnim napicima pripomaže tome.

Na koji način je nestanak djeda vezan za tvornicu čokoladnih bombona detektiv Melkior će nam otkriti na samom kraju romana.

Ova detektivska priča za djecu završava sretno, a rodit će se i jedno novo prijateljstvo.

S. J.