Premijerno predstavljanje knjige U IME ZA IME Zvjezdane Čagalj – petak, 22. 4. u 19.00, dvorac Vitturi – Kaštel Lukšić

PODIJELI
Premijerno predstavljanje knjige poezije Zvjezdane Čagalj U IME ZA IME održat će se u sklopu Noći knjige u petak 22. travnja u 19.00 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Najnoviju knjigu svestrane umjetnice Zvjezdane Čagalj predstavit će akademik i književnik Luko Paljetak i Zoran Bošković – direktor Naklade Bošković, a njima će se pridružiti Silvana Stanić – glumica HNK Split, Marijan Grbavac – glumac dramske udruge Proložac i Jakov Košćina – akademski operni pjevač i glazbenik te ravnateljica GKK Renata Dobrić.

Knjiga je tiskana uz financijsku potporu Grada Kaštela.

O autorici:

Zvjezdana Čagalj rođena je u Splitu, gdje je završila Filozofski fakultet te stekla zvanje nastavnik, a potom i profesor  predškolskog odgoja. Radila je kao odgojiteljica savjetnica u dječjem vrtiću Radost, područni objekt Šareni svijet u Splitu. Trenutno je u mirovini. Najznačajnije nagrade koje je dobila za svoj rad za jesu državna nagrada Ivan Filipović za predškolski odgoj te nagrade Ivan Filipović za životno djelo u području ranog i predškolskog odgoja i naobrazbe. Tu je i nagrada Grada Splita za zaslužnog građanina, također za predškolski odgoj.

Zvjezdanin književni opus broji devetnaest naslova za djecu i  odrasle. Piše na štokavskom i čakavskom jeziku. Dobitnica je prve nagrade za čakavsku poeziju u Mariji Bistrici, a pjesma Dah mora ušla je u tisuću najljepših pjesama svijeta na natječaju Erato. Pjesme joj se nalaze i  u čitankama za osnovnu školu. Svojim umjetničkim angažmanom oplemenjuje svoje Slime, maleno mjesto iz koga potječe, kao i veliki Josip Pupačić, i to autorskim večerima u sklopu kulturnoga ljeta već šestu godinu za redom.

Vrlo važan dio cijeloga pedagoškog i umjetničkog miljea, istkanog u njezinoj duši, Zvjezdana vidi u radu s djecom. Bosonogi hod kroz trnje donio joj je snagu duha i ponos postojanja zbog tolikih generacija kojima je imala priliku cijediti sokove radosti u najosjetljivijem razdoblju življenja, u djetinjstvu.

Radujemo se Vašem dolasku.