Predstavljanje knjige “Luč Hrvata” A.N.T.Šutre

PODIJELI

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice slavne Oluje, Gradska knjižnica Kaštela organizira predstavljanje knjige “Luč Hrvata” autora Ante Nadomira Tadića Šutre.
Večer domoljubne poezije održat će se u petak, 31. srpnja, s početkom u 19.30 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu, a promociju zbirke poezije pjesmom će uveličati djevojačka klapa „Kćeri Marijine“ iz Župe Sv. Jurja – Kaštel Sućurac.
Predstavljanje zbirke poezije “Luč Hrvata” održava se u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Ante Nadomir Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini 16. kolovoza 1963. godine. Od 5. kolovoza 1995. živi i djeluje u Kninu. Najpoznatiji hrvatski suvremeni domoljubni pjesnik i autor poznatih uglazbljenih pjesama „Stina pradidova“ i „Ne daj se, Cetino“. Piše pjesme i prozu. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Profesor je komunikoloških predmeta. Član je društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Društva hrvatskih skladatelja. Objavljivao je poeziju i prozu u dnevnim novinama, tjednicima i periodičnim publikacijama. Ovo mu je deseta samostalna knjiga poezije, a zastupljen je u 15 antologija i skupnih knjiga.

NAPOMENA: Iako je događanje u programu Kaštelanskog kulturnog ljeta najavljeno za 21 sat, predstavljanje knjige “Luč Hrvata” održat će se u Gospojskoj štradi s početkom u 19.30 sati, jer 31. kolovoza sućuračka župa sv. Jurja m. svečanom Sv. Misom u 21 sat u Svetištu Gospe na Hladi započinje proslavu blagdana Gospina Proslavljenja, a što je ujedno i uvod u proslavu blagdana Velike Gospe i Svetoga Roka.