Predstava za djecu “Basne za nas danas” – 21. 4., četvrtak, 11.00. Kino dvorana “Sv. Juraj” u Kaštel Sućurcu

PODIJELI

Kao uvod u Noć knjige 2022. Gradska knjižnica Kaštela organizira za svu djecu, roditelje, bake i djedove sjajnu kazališnu predstavu Basne za nas danas Kazališta Prijatelj u četvrtak 21. 4. u 11.00 u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu.
Predstava Basne za nas danas donosi pet priča inspiriranih Ezopovim i La Fontaineovim basnama. Likovi na sceni ukorijenjeni su u današnji svijet i našu svakodnevicu pa tako dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života.
Riječju, pjesmom, plesom i transformacijama, Hrvoje Zalar i Anja Đurinović na scenu donose niz duhovitih likova koji ujedno zabavljaju publiku, ali imaju i odgojnu funkciju na iznimno nenametljiv način. Glazbu potpisuje Šimun Matišić, tekst pjesama Hrvoje Zalar, scenski pokret Maja Đurinović, kostime Silvija Kragić, dok je plakat oblikovao Martin Zalar.
Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, kao i svim roditeljima, bakama i djedovima te djeci iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole.
Ulaz je besplatan.