Predstava „Veronikin rubac“ oduševila gledatelje u Kaštel Sućurcu

PODIJELI
U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u sklopu događanja Noć knjige glumci Dramske udruge Proložac su u nedjelju uvečer u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu odigrali izvrsnu višestruko nagrađivanu predstavu „Veronikin rubac“.
Režiju predstave potpisuje Marijan Grbavac, a tekst je napisao fra Ante Marić.

Veronikin rubac tekst je fra Ante Marića koji na neki način proširuje biblijsku predaju te pokazuje što su mogli osjećati i proživljavati likovi koji se tek usputno spominju u Evanđeljima, Veronika i Šimun Cirenac. Radnja je obogaćena i pričom o djevojčici Ester koja na čudesan način dobiva najljepši dar.

Igrokaz se sastoji od četiri dijela. U prvom je dočaran susret Veronike i Šimuna koji su radosno govorili o svojim susretima s Isusom dok im se u drugom dijelu priključuje Marija Magdalena donoseći radosnu vijest o praznom grobu i Kristovom uskrsnuću.

U trećem dijelu pojavljuje se slijepa djevojčica Ester koja u svom snu sanja kako je progledala dotakavši Veronikin rubac. Posljednji ,četvrti dio govori o susretu Veronike koju dovodi Šimun i slijepe djevojčice Ester koja dodirivanjem rupca progleda.

Zadovoljni gledatelji su nadahnute izvođače nagradili golemim dugotrajnim pljeskom koji je glumcima Dramske udruge Proložac bio najbolji pokazatelj i dokaz u kolikoj mjeri ova predstava i njihova iznimna gluma ostavljaju trag u srcu i duši publike.
„Izvrsna predstava za uskrsno razdoblje koje još uvijek traje. Baš nas je takla u srce, i mene, i ženu, i dicu“, riječi su jednog gledatelja.
„Hvala Gradskoj knjižnici Kaštela na ovoj predivnoj i osjećajnoj predstavi. Zovite opet u goste talentiranu ekipu iz Prološca.“
„Predivna predstava. Glumci glume baš od srca. Uživali smo.“
„Došli smo večeras iz Trogira u Sućurac zbog ove predstave. I nismo pogriješili. Predobra predstava koja dira u dušu.“
Gradska knjižnica Kaštela zahvaljuje svima koji su večeras zajedno s nama uživali u predstavi “Veronikin rubac” i najavljujemo, u skladu sa željama naših članova i korisnika predstavu “Bračne svađe” Dramske udruge Proložac u svibnju.