Predstava “Priča o Bogici” Kazališta Prijatelj oduševila djecu

PODIJELI

Razigrana dječja predstava Kazališta Prijatelj „Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan“ odigrana je u četvrtak 27. travnja u dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.
Optimistična i vesela, ova edukativna predstava s duhovitim tekstom i plemenitom porukom oduševila je svu nazočnu djecu koja su nadahnute glumce nagradila velikim pljeskom.

Predstava Kazališta Prijatelj pokušava uputiti i naučiti djecu kako se vrijednost i smisao ljudskog postojanja ne nalazi u materijalnom, iako nam takav sustav vrijednosti nameće vrijeme u kojem živimo, već u nečem sasvim drugom i da postoje neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem.

„Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan“ govori o dvije djevojčice vrlo različitog imovinskog statusa. Dok jedna dobije što god zaželi, druga mora svoje igračke i igre smišljati sama. Ali upravo u tom smišljanju igre, izradi lutaka od voća i povrća, veselju mašte, leži radost djetinjstva. Brzo zadovoljavanje svake želje bogate djevojčice dovodi do dosade i emocionalne praznine i ravnodušnosti. Ova priča govori i o različitim roditeljima – jedan se izgubio u obvezama i poslovima, ali je zato drugi sačuvao ono najljepše što otac može dati djetetu.

Zbog velike zainteresiranosti za predstavu Kazališta Prijatelj “Priča o Bogici” sva mjesta za izvedbu predstave u dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću bila su popunjena, a svi koji ovom prilikom nisu mogli nazočiti predstavi, istu će moći pogledati sljedećom prilikom, a to će biti uskoro. O svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Fotografije: Ivana Jakšić