Predstava “Postolar i vrag”

PODIJELI

U utorak 12. ožujka u 13.00 sati u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela Kazališna družina „Smješko“ odigrat će predstavu „Postolar i vrag“.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 10 godina, a u istoj će publika moći vidjeti što se dobije spojem Šenoine povjestice „Postolar i vrag“ i današnje pomame za slavom, klikovima, lajkovima, virtualnim svijetom i brzom zaradom? Tko je postolar danas, a kakve kušnje u ovoj predstavi postolaru postavlja „vrag“?

Uz moderne stihove, humor i prepoznatljivu priču na univerzalnu temu „tko s vragom tikve sadi“, ova predstava garancija je za izvrsnu zabavu i dobro raspoloženje, ali će nas potaknuti i na razmišljanje o događajima koji nas u današnje doba preplavljuju putem ekrana mobilnih telefona. Osim toga, svi oni koji pogledaju predstavu shvatit će zašto čitanje starih tekstova ne mora biti teško, a glumci će na duhovit, raspjevan i razigran način učenicima dati odgovor na pitanja: „Zašto moram čitati lektiru, i to još u stihovima, napisanu arhaičnim jezikom? Što to znači – arhaičan i kakve veze „Postolar i vrag“ imaju s današnjim životom?“

Odlična glazba i moderni stihovi, maštoviti kostimi i vrhunski glumci, razlog su više zbog čega ovu predstavu svakako trebate pogledati i saznati kako današnje generacije motivirati na čitanje i približiti im naslove najpoznatijih književnih djela u lektiri.

U predstavi glume Danijel Radečić, Korana Ugrina, Andrija Nazlić, a redateljica je Ivana Boban.