Predstava “Hrvatske vile i vještice” u Kaštel Sućurcu 18. 6. u 9.30

PODIJELI

“Hrvatske vile i vještice” naslov je razigrane, zanimljive i poučne predstave koju će Kazalište Prijatelj iz Zagreba odigrati u petak 18. lipnja u 9.30 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju najpopularniji ženski likovi mitova i bajki.

Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima.

Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima.

Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto. Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina.

Dramatizacija i režija Hrvoje Zalar, scenski pokret Maja Đurinović, glumci Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar, oblikovanje tona Dražen Slopšek.