Posudite u odjelu GKK u Gomilici: Božić u filmovima

PODIJELI

Dane u iščekivanju Božića često volimo provesti i uz dobre filmove. Stoga Vam predlažemo nekoliko prigodnih filmova koje možete posuditi u odjelu GKK u Kaštel Gomilici te ih pogledati u toplini vlastitog doma za vrijeme nadolazećih blagdana.

Priča o Isusovu rođenju
Snažan i vizualno efektan film donosi priču o Mariji i Josipu, te njihovom putovanju nade u okrutnim vremenima pod Herodovom vladavinom u kojoj vjera jedne mlade žene biva stavljena na kušnju. Radnja prati vrijeme dviju godina iz života Marije i Josipa, njihov odlazak iz Nazareta, te dolazak u Bethlehem, gdje će Isus biti rođen.

Marija Magdalena
Redatelj Garth Davis vodi nas u Svetu zemlju u 1. stoljeće prije Krista. Mlada žena napušta svoje ribarsko mjesto i tradicionalnu obitelj kako bi se pridružila skupini ljudi koju predvodi Isus iz Nazareta. Kako se Isusovo učenje sve više širi među ljudima tako sve više sljedbenika prihvaća Isusov nauk i njegove inspirativne poruke. Istovremeno, Marijino duhovno putovanje stavlja u središte priču koja će je dovesti do glavnog grada Jeruzalema gdje se mora suočiti sa stvarnošću Isusove sudbine i svom mjestu u njoj.

Isus iz Nazareta

Film prati događaje iz Isusova života, od prvog susreta njegovih roditelja, Marije i Josipa sve do njegovog uskrsnuća koji je od malena znao da je Sin Božji. Uskoro je počeo širiti svoj nauk o Kraljevstvu nebeskom. Spasio je i izliječio mnoge i okupio mnoštvo vjernika oko sebe. To je zabrinulo lokalne vlasti koje su ga predale na sud Ponciju Pilatu. Kazna koja je uslijedila bila je samo dio Božjeg plana, jer je Njegov sin preuzeo na sebe grijeh čovječanstva i dobio vječni život.

Elf

Will Farrell je toliko smiješan i neodoljiv kao Buddy, čovjek kojeg su odgojili vilenjaci na Sjevernom polu. Putuje u New York u potrazi za svojim istinskim identitetom i otkriva da je život izvan radionice Djeda Božićnjaka težak, ali vrijedan svih izazova.

Snježno kraljevstvo

Snježno kraljevstvo je animirani film nadahnut bajkom „Snježna kraljica“ poznatog pisca bajki Hans Christiana Andersena. Glavna junakinja je neustrašiva Anna koja, u društvu ledolomca Kristoffa, njegova soba Svena i neobičnog snjegovića Olafa, kreće u potragu za sestrom Elsom koja je svojim čarobnim moćima pretvorila kraljevstvo u zemlju snijega i leda. Snježno kraljestvo osvojilo je dva Oskara i to za najbolji animirani film i za najbolju orginalnu pjesmu „Let It Go“.

Chillyjev Božić

Dječak Bobby je oduvijek želio psa i za Božić ga i dobiva, a naziva ga Chilly. Iduće godine njegov otac detektiv dobiva posao u New Yorku, što znači da Chilly ne može preseliti s obitelji jer nije naviknut na život u stanu i uništava stvari. Bobby očajnički želi izdresirati Chillya za život u gradu i u tome mu pomažu njegovi prijatelji, ali pojavljuju se nevolje u obliku ekipe kradljivaca koji hvataju Chilliya. Sada je na Bobbyu i njegovu ocu da zaustave lopove preko praznika.
.
The Christmas Chronicles (Božićne kronike)

Ovo je komičan i zabavan obiteljski film, a govori o vjerovanju u božićni duh i samog Djeda Božićnjaka. Radnja filma prati priču sestre i brata, odnosno Kate i Teddya. Kate nepokolebljivo vjeruje u Djeda Božićnjaka, što njezinog brata izluđuje. Međutim, jedne godine Kate će se pružiti prilika da postojanje najpoznatijeg djeda na svijetu možda i dokaže, uz pomoć svojeg brata.


Pripremila: M. Biočić