Zdravi i veseli bili: U poju s Ivicon Žegarcen – Žutin

PODIJELI

GKK Vam predstavlja emisiju Zdravi i veseli bili: U poju s Ivicon Žegarcen – Žutin

Dragi naši,

Gradska knjižnica Kaštela Vam predstavlja novi projekt pod naslovom Zdravi i veseli bili. U prvoj emisiji gostovao je Ivica Žegarac Žuti, sućuraški meštar o’ maškar i meštar o’ glendi i batudi. a s njim smo razgovarali o zdravlju i zdravom životu u starim i današnjim vremenima, i o svemu što se tiče zdravlja.

U sljedećim emisijama planiramo nastaviti predstavljati Kaštela olitiga Kaštila i njihovu prošlost i sadašnjost te kaštelansku kulturno-povijesnu baštinu i običaje uz razgovore sa zanimljivim gostima, a planiramo ugostiti i književnike, pjevače, klape, glumce… Naravno, sve to uz poštivanje epidemioloških mjera.

Zdravi i veseli bili!

20.11. u 20.00 Zdravi i veseli bili: U poju sa našin Žutin

Ivica Žegarac Žuti – Ćakula o zdravju i zdravomen živjenju u starin i današnjin vrimeniman, o verduri, o spizi i kužinavanju iz stari’ vrimen, o temu kako su naši stari ličili jedni druge, o virovanjiman naši’ stari’, o temu kako se u staro vrime mišiće jačalo u poju, a danas u teretani, o temu kako se pri jilo kruva s masti i cukron, a danas se ji Lino lada i Čokolino… a bit će i glendi i batudi na temu zdravja i zdravega života…

I nemojte nan ča zamirit…

Vaša GKK