„Ovod san rojena“ – izložba Jadranke Maleš u GKK u Kaštel Sućurcu

PODIJELI

„Ovod san rojena“, naslov je izložbe amaterskih likovnih radova autorice Jadranke Maleš koja je u petak 3. rujna otvorena u atriju odjela Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu.

Na svojoj drugoj izložbi Jadranka Maleš, trenutna predsjednica Udruge za promicanje likovne umjetnosti „KaštelArt“ izlaže radove inspirirane svojim rodnim Sućurcem i Kaštelima, Vranjicom, Splitom i cijelom Dalmacijom, i svim njenim bojama, mirisima i okusima.

„Dalmacija je oduvijek bila nepresušna inspiracija mnogim slikarima, književnicima i glazbenicima, pa tako i meni. Dalmacija za mene predstavlja neiscrpno vrelo života, i upravo zato izložba nosi naslov Ovod san rojena. Ovod san rojena, a ovod vaja i umrit… na tvrdoj stini, među maslinan i pokraj mora, s kapjon uja i mrvon soli. Na ovim slikama sam pokušala zabilježiti sve ljepote istrgnutog trenutka  iz moje Dalmacije zamrznutog u mom oku i sjećanju, sve to proživljavajući kroz svoje slikanje bojama duge za vječnu nadu u bolje sutra“, ističe autorica.

Jadranka Maleš potezima svog kista na platnu vješto i s golemom ljubavlju i razigranošću crta galebove i tovarčiće, špare, ciple i jastoge, uzbonacalo more okupano suncen i uzburkano more pod škuriin oblacima, kamene kolone i debele konope, sućuračke i kaštelanske rive, kuće i kalete, škure i ponistre, volte i balature urešene s crvenin điranima u zelenin pitarima, kampanele i kamene crkve, konobe, bačve i maškadure, šarenu robu na tiramolima, izbrazdane ruke ribara koji pletu mriže i peku ribu na gradele i koji obidvaju škampe na buzaru u limenome pjatu, male barke i velike koče… Sve to i još mnogo trenutaka i prizora iz njenog rodnog Sućurca i ostalih Kaštela, Vranjica, Splita i cijele Dalmacije Jadranka Maleš odlučila je predstaviti na ovoj razigranoj, veseloj i radosnoj izložbi koja će vam uljepšati dan ako je odlučite doći pogledati.

Autor video izložbe je Slobodan Erceg.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati u atriju odjela GKK u Kaštel Sućurcu svakim radnim danom od 7.30 do 19.30 sati.