Preporuke za čitanje : ostanite zdravi uz knjigu Colleen Hoover: Priča završava s nama

PODIJELI

#ostanitedoma uz knjigu Colleen Hoover: Priča završava s nama

Colleen Hoover: Priča završava s nama
Naklada Neptun

Colleen Hoover rođena je 1979.g. u Teksasu gdje je diplomirala socijalni rad. Dugo godina svoje je romane objavljivala samo u elektroničkom izdanju sve dok je nisu otkrili književni izdavači uz čiju se pomoć vinula na vrh ljestvica bestsellera New York Timesa.

Njen stil pisanja je jednostavan i čitljiv, ali prožet dubokim emocijama na kojima vješto gradi napetost, što je prema mišljenju mnogih i tajna njezina uspjeha. Dosta je popularna spisateljica ljubavnih romana namijenjenih mlađoj populaciji. Do sada je izdala oko deset bestsellera. Jedan od takvih je upravo i ovaj roman kojeg preporučujemo, prepun emocija vezanih uz mladenačku ljubav.

Glavni lik romana je Lily Bloom, mlada i ambiciozna djevojka koja se iz malog gradića preselila u Boston, gdje započinje graditi vlastitu karijeru kako bi sebi osigurala pristojnu egzistenciju za život u gradu. Sama radnja romana je isprekidana povratcima u prošlost u obliku dnevnika. Iz njega doznajemo kako je u djetinjstvu nerijetko promatrala svog oca koji je verbalno i fizički zlostavljao njenu majku, a ona to sve šutke trpjela i skrivala od okoline.

U tim nimalo lijepim trenutcima odrastanja, Lily upoznaje osamnaestogodišnjeg Atlasa koji se doselio u napuštenu kuću u njenom susjedstvu. Iz potrebe da mu pomogne u tim teškim uvjetima, Lily postaje Atlasova najbolja prijateljica, a ubrzo se iz prijateljstva rodila prva ljubav. Njihova sreća ne će potrajati zadugo. Atlas ubrzo odlazi, a Lily se nakon školovanja seli u Boston gdje započinje ostvarivati svoje mladenačke snove, otvaranje cvjećarnice.

Ubrzo upoznaje Rylea Kincaida, zgodnog neurokirurga, ambicioznog, ali naočitog muškarca koji ima problem s vezivanjem, odnosno predanosti ženama. Lily, također mlada i ambiciozna u početku njihov odnos gradi na temelju fizičke privlačnosti, ali s vremenom se druženje dvoje mladih pretvara u ozbiljnu vezu. Tijekom jedne zajedničke večere s Ryleom u restoranu Lily susreće ponovno Atlasa, njenu prvu ljubav. Svjesna da se Atlas pojavio ponovno u njenom životu, trudi se i dalje ostati u vezi s Ryleom, misleći upravo da je on njena prava ljubav. Iako Lily voli Rylea, upravo Atlas u njoj budi uspomene koje su stvorili zajedno.

Njihov susret probuđuje sumnje kod Rylea u njihovu ljubav, a to sve izaziva kod njega veliku ljubomoru, posesivnost, a na kraju i fizičku agresivnost prema njoj, dovodeći Lily u polažaj u kakvom je u braku bila izložena i njena majka, što budi uspomene na njezinu prošlost, vrijeme koje se trudila zaboraviti.

Iako je Rylea neko vrijeme čvrsto odlučila izbjegavati, njegovo neumoljivo proganjanje vraćalo bi je k njemu. Idila u njihovoj vezi nije potrajala zadugo, nakon ponovnog fizičkog ispada s njegove strane, Lily se obrati Atlasu za pomoć, a njegov zaštitnički stav i ljubav prema njoj pomognu Lily da se izbori za sebe pod svaku cijenu. Boreći se s osjećajima, Lily ipak napušta Rylea ne želeći doživjeti ono što je trpjela njena majka.

Njena vjera u ljubav, a pomalo i sudbina, vraćaju je ponovno u život s Atlasom, muškarcem s kojim je u prošlosti sagradila neraskidiv odnos.

Priča završava s nama djelomično je i autobiografska priča, prožeta emocijama, kroz koju se izmjenjuju osjećaji ljutnje i boli s jedne strane, a ljubavi i čežnje s druge strane.

Knjiga za sada nije dostupna putem web kataloga, ali ćete je uskoro moći posuditi u jednom od naših knjižničnih odjela.

#ostanitedoma – ostanite zdravi

M.B.