Kuhanjem do zdravlja : gastro preporuke iz GKK: Torta od sira

PODIJELI

Torta od sira

Sastojci za podlogu:
125 g maslaca
250 g petit keksa

Krema od sira:
6 žlica šećera
2 kesice vanilin šećera
sok od pola limuna
1/2 svježeg sira
4 jaja

Krema od vrhnja:
400 ml kiselog vrhnja
2 kesice vanilin šećera
3 žlice šećera

1. Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva.

2. Za podlogu:
Sameljite keks, dodajte vanilin šećer i rastopljeni maslac (maslac rastopite na laganoj vatri), pomiješajte sve zajedno i utisnite u kalup promjera 26 cm (može biti i manji – 24 cm). Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 5 minuta.
Ispod kalupa staviti neku tepsiju,jer maslac iz podloge malo procuri.

3. Krema od sira
Ovdje je jako bitno umutiti kremu u roku od 5 minuta, dok se podloga peče,jer krema ne smije čekati.
Odvojite žumanjke od bjelanjka, slupajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati žumanjke, polagano dodajte šećer, vanilin šećer i još samo kratko miksajte.
Kratko promiješajte, dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte.

4. Kad je torta skoro gotova, pripremite kremu od vrhnja.
Pomijesajte vrhnje i šećer. Nakon što se peklo 20 min., izvadite tortu iz pećnice. Ugasite pećnicu te polagano namažite kremu od vrhnja i vratite u pećnicu još 5 minuta.

5. Nakon 5 minuta izvadite tortu iz pećnice, nemojte se prestrašiti ako je mekana, jer takva i treba biti.

6. Ostavite da se ohladi u pećnici, te je hladnu stavite u frižider.

7. U slast!

#ostanitedoma i uživajte u ovom vrhunskom kolaču

M. M.