Preporuka za čitanje : ostanite zdravi uz e-knjigu iz našeg web kataloga – Kerry Fisher: Poslušna žena

PODIJELI

#ostanitedoma uz e-knjigu iz našeg web kataloga – Kerry Fisher: Poslušna žena

Kerry Fisher: Poslušna žena
Mozaik knjiga

Poslušna žena je najpoznatiji roman suvremene engleske spisateljice Kerry Fisher s kojim je postigla međunarodni uspjeh.

Roman je pisan kao psihološka drama koja obrađuje klasične obiteljske odnose vezane uz gubitke, obiteljsko ponižavanje i neprihvaćanje. Sadržaj romana autorica je vješto razradila kroz brojne likove jedne obitelji naizgled savršene, a unutar nje same pune laži i skrivenih tajni.

Sama radnja romana ispričana je kroz poglavlja, koja daju uvid u obiteljski život dviju žena Lare i Maggie, udane za dvojicu braće iz imućne obitelji. Kroz njihove priče isprepliće se i lik posesivne svekrve Anne, koja svoje snahe vidi kao poslušne žene svojih sinova.

Maggie je odrasla u siromašnoj četvrti, a ima sina kojeg je odgajala sama, bez djetetovog oca. Samostalna i odlučna Maggie se udaje za Nica, te živi s njim i njegovom kćeri Francescom iz prvog braka. Njen problem je što se u toj obitelji osjeća neprihvaćeno, posebno od strane svekrve koja joj priređuje svakodnevne neugodnosti.

Sama suprotnost od nje je šutljiva Lara, lijepa žena od Massima, uspješnog poslovnog čovjeka. Njen brak naizgled je savršen, ali ona najbolje poznaje Massimovu agresivnu narav, njegova pretjerana očekivanja od vlastitog sina, potrebu da kontrolira njen život, a s vremenom saznaje i za njegovu tajnu ljubavnu vezu sa bratovom prvom suprugom Catlin.

Jednog dana čisteći tavan obiteljske kuće, Maggie pronalazi kutiju s neobičnim porukama, koje će otkriti tajnu o Nicovoj prvoj supruzi i njenom dvostrukom životu. Maggie će u početku dvoumiti dali tajnu treba podijeliti sa suprugom ili sve prešutjeti. Ipak, njeno zbližavanje i svakodnevno družanje s Larom počinje utjecati na njenu samu odluku i događaje u obitelji.

Kroz njihova druženja Lara se oslobađa vlastitih strahova, te se uz Maggieinu pomoć suprostavlja svom suprugu razotkrivajući ga pred obitelji kao preljubnika i manipulatora. Sav taj emocionalni šok dovodi do Larinog oslobađanja iz zatočeništva vlastitog braka i negativnih emocija, te krajnje sretnog raspleta ovog romana i emotivnog ispunjenja njegovih likova.

Autorica je kroz priču ovih dviju žena iznijela stvarne probleme s kojim se lako susresti u svakodnevnom životu, a to su negative emocije u braku, suočavanje s vlastitim strahovima, neprihvaćanjem s jedne strane, te s druge strane potrebom za pronalaženjem samog sebe kroz odnose unutar obitelji.

#ostanitedoma i pročitajte e-knjigu iz našeg web kataloga

M. B.