Preporuke za čitanje : ostanite zdravi uz e-knjigu – Amy Meyerson: Nebo puno knjiga

PODIJELI

Amy Meyerson: Nebo puno knjiga
Mozaik knjiga, 2019.

Nebo puno knjiga izniman je roman, kao stvoren za sve zaljubljenike u knjigu i čitanje, jer je ujedno i jedna od glavnih tema u romanu upravo ljubav prema čitanju.

Miranda Brooks odrastala je uz hrpe knjiga u knjižari ekscentričnog ujaka Billyja koji je samo za nju organizirao velike potrage za blagom. Međutim, na Mirandin dvanaesti rođendan Billy se tajanstveno razilazi s njezinom majkom i potpuno nestaje iz Mirandina života. O njemu više nikad ne čuje ništa.

Šesnaest godina poslije, Miranda dobiva neočekivanu vijest: Billy je umro i ostavio Mirandi knjižaru „Prosperove knjige“ koja je na rubu bankrota, a ostavio joj je i svoju posljednju kartu za lov na blago.

Miranda uskoro u knjižari „Prosperove knjige“, čija je sada ponosna vlasnica, otkriva niz tragova koje je Billy sakrio među stranice knjiga na policama, u zaključane ladice svojega stana iznad trgovine, te u samo ime knjižare. Miranda čvrsto odlučuje spasiti „Prosperove knjige“ i dovršiti Billyjev posljednji lov na blago.

Uskoro će biti uvučena u tajnovitu potragu, putovanje u prošlost na kojem upoznaje ljude iz Billyjeva života, ljude koji joj otkrivaju povijest koju joj je majka zatajila – i veliku tajnu koja je razorila Mirandinu obitelj.

Nebo puno knjiga dirljiv je lirski roman o oprostu, obitelji, ljubavi i velikoj snazi zajedništva te prvenstveno o ljubavi prema knjigama i čitanju, kao i o iznimnom zadovoljstvu koje knjige mogu donijeti u naš život.

#ostanidoma uz e-knjigu iz našeg web kataloga

R. D.