#ostanitedoma uz duhovnu literaturu posvećenu blagdanu Uskrsa

PODIJELI

DUHOVNA LITERATURA POSVEĆENA BLAGDANU USKRSA

Nalazimo se u najznačajnijem razdoblju crkvene godine, u Vazmenom trodnevlju, vremenu kada kršćani slave otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista. Misom Večere Gospodnje započinje ovo sveto trodnevlje, nastavlja se liturgijom Velikog petka, subotnjeg vazmenog bdijenja, te traje do Večernje mise uskrsnog dana.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, ove godine vjernici ne mogu prisustvovati liturgijskim otajstvima Vaznenog trodnevlja i misnim slavljima na blagdan Uskrsa. Liturgijski obredi slaviti će se u praznim crkvama, a svećenici će u molitvi duhovno biti sjedinjeni sa svojim narodom.
U novonastaloj situaciji, kada kao odgovorni građani ne izlazimo iz sigurnosti svojih domova, preporučujemo vam neke naslove iz bogate riznice duhovne literature posvećene blagdanu u kojem se slavi pobjeda života nad smrću – blagdanu Uskrsa.

Joseph Ratzinger: Hod prema Uskrsu

Papa u miru Benedikt XVI, polazeći od liturgijskih tekstova, približava čitatelju otajstva Kristova križa – utjelovljenje, skroviti život u Nazaretu, napastovanje u pustinji, javni život, muku i uskrsnuće. Ova uskrsna kontemplacija otajstva Krista i njegove Crkve je povezana s konkretnim životnim prilikama svakoga čovjeka, te pomaže radosnom rastu u vjeri i dubljem shvaćanju njezina nauka.

 

 

Eloi Leclerc: Uskrs u Galileji

Autor čitatelja vraća točno tamo gdje se odvijao Isusov povijesni, zemaljski dio puta, tamo gdje je započelo Njegovo djelovanje I odakle se Radosna vijest počele širiti…. u Galileju. Galileja je simbol prve duhovne ljubavi i intimno druženje s Bogom. Eloi Leclerc poziva svakog osobno da pođe ususret tome pashalnom Kristu.

 

 

 

Rozo Palić: Prema svitanju tvoga Uskrsa

Fra Jozo Palić u knjizi govori o duhovnosti i pobožnosti prema Mariji koja kao majka stoji ispod križa svoga Sina. Marija će, kao žena vjere i bezuvjetne ljubavi, stajati ispod čovjekovog križa i pružiti mu svoj zagrljaj u trenucima kada je opterećen, iscrpljen i izmučen. Poput sjajne zvijezde ona će u najdubljoj noći najaviti jutro Uskrsa.

 

 

 

Francisco Fernandez-Carvajal: Razgovarati s Bogom

Meditacije za svaki dan u godini Uskrs-Vazmeno vrijeme-Duhovi

Treći svezak meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja prati kroz ciklus vazmenog vremena, od nedjelje uskrsnuća Gospodnjega do svetkovine Duhova. Knjiga je izvanredna potpora osobnoj molitvi. Autor donosi zbirku razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga I Novoga zavjeta. Tekstovi obiluju navodima iz kršćanske predaje, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih pisaca.

 

 

Fabrice Hadjadj: Uskrsnuće – upute za uporabu

Autor u ovoj knjizi propituje događaj i fenomen Kristovoga uskrsnuća pitajući sebe i nas: mijenja li Uskrsnuće način na koji se odnosimo prema svijetu, način na koji pristupamo svakom novom danu i živimo ga. Podrobno obrađujući niz tema i temeljeći ih na susretima s Uskrslim onako kako ih je zabilježilo Sveto posmo, Hadjadj pokazuje kako život uskrsloga Krista izravno zadire u naš život i trajno nas preobražava.

#ostanitedoma uz duhovnu literaturu – ostanite zdravi

I. Č.