#ostanitedoma uz dječju slikovnicu “Krijesnica koja se zove baš kao ti”

PODIJELI

#ostanitedoma uz dječju slikovnicu

KRIJESNICA KOJA SE ZOVE BAŠ KAO TI
Autorica: Nataša Jukić
Ilustratorica: Dona Tomić
Nakladnik: Mind Ability d.o.o.

Krijesnica koja se zove baš kao ti slikovnica je naše Kaštelanke Nataše Jukić čiju priču upotpunjuju predivne ilustracije Done Tomić.

Natašina nježna priča i Donini maštoviti crteži čine jednu jedinstvenu i snažnu cjelinu koja je prava poslastica za sve ljubitelje pisane riječi.

Ono što odmah privuče djecu je upravo to što čitajući priču djeca postaju male krijesnice koje mijenjaju svijet. Oni su mali borci koji se bore protiv svih nepravdi i zla.

Krijesnica koja se zove baš kao ti je poziv za sve nas da budemo ustrajni čineći dobro i da budemo uvijek na strani svjetla i dobrote. Svi mi nosimo svjetlo u sebi i moramo se neumorno truditi da to svjetlo svijetli svom svojom jačinom. To možemo postići na način da nesebično širimo svoju ljubav, da pružamo utjehu i budemo oslonac svima onima koji su u nevolji izgubljeni.

Malena krijesnica ne želi svađe, nasilje i ružne riječi. Ona je mali borac koji se neumorno trudi usmjeriti nas na pravi put, gdje su ljubav i razumijevanje niti vodilje.

Ona je blagoslov koji treba svijetu i uz pomoć Mudrog Stabla, Vjetra, Mjeseca i Sunca daruje svjetlost svima. Iako izgledom mala i krhka uči nas velike stvari i podsjeća nas da vjerujemo u bolje sutra.

Osim predivne priče koju mogu čitati sve generacije, ova slikovnica sadrži i zanimljive zadatke koji roditelji, ali i svi oni koji rade s djecom mogu koristiti u kreativnom radu sa svojim mališanima.

Vjerujemo da će se vaša djeca zaljubiti u ovu čarobnu priču i da ćete svi zajedno uživati u trenucima koje krijesnica donosi u vaš dom.

PORUKA MALE KRIJESNICE

„Kad pomisliš na ljubav, na što pomisliš?
Ja osjetim toplo oko srca.
Zagrljaje onih kojima vjerujem.
Osjet vjetra u koracima i kosi koji me tjera naprijed,
daje mi podršku i još malo snage,
ako se slučajno malo umorim.
Znaš što još?
Kad pomislim na ljubav vidim svjetlo.
Ogromno i sjajno, veće od Sunca, veće od Mjeseca.
Vidim lijepo… vidim sretno… ono što je u meni.
Sve sam to pospremila kroz slova u ovu slikovnicu.
Možda ti imaš svoj recept i svoje načine
za biti sretno i odvažno dijete.
To što imaš, jako je vrijedno.
Jer je za ljubav!
Jer si svjetlo.
Jer si krijesnica o kojoj ti pričam.„

ZADATAK ZA MALE KREATIVCE:

Izradite lampione od papira. Napravite brzo i lako ove jednostavne lampione od materijala koji već imate u kući. Ovi lampioni neka budu svijetlo koje će svijetliti put da sigurno i bezbrižno kročite stazom života. Sve što vam je potrebno su:
Škare
Ljepilo
Papir (kolaž papir ili bilo koji ukrasni papir)
Olovka i ravnalo
Bojice i flomasteri za ukrašavanje

#ostanite doma – ostanite zdravi.

Fotografija plavih lampiona: Zlatna djeca
http://www.zlatnadjeca.com/2011/02/lampioni-od-papira.html
I. J.