Preporuke za čitanje s djecom : ostanite zdravi uz knjigu Davida Williamsa: Ledeno čudovište

PODIJELI

Naslov : Ledeno čudovište
Autor : David Walliams
Izdavač : Mozaik knjiga, 2019.
Kategorija : Knjiga za djecu i mladež

David Walliams, engleski književnik, glumac i komičar, poznat je po nizu dječjih romana koji su postigli veliki uspjeh diljem svijeta ; Banditska Bakica , Mali milijarder, Najgora djeca na svijetu, Ponoćni pustolovi, Zla zubarica …
Ledeno čudovište još je jedan dječji roman iz pera Davida Walliamsa.
Uzbudljiva je ovo priča o djevojčici Elsie i njenoj prijateljici, 10 000 godina staroj vunastoj mamutici, Vunici.

Zgode i nezgode glavnog lika, djevojčice Elsie, jako je zanimljivo čitati u knjizi jer su različitim tiskanim slovima naznačena sva događanja i sve avanture u kojima sudjeluje djevojčica. Cijelu knjigu prate i ilustracije poznatoga nam ilustratora Tonya Rossa, te na taj način još više pridonose uzbudljivom čitanju .

Na početku ovog uzbudljivog romana, upoznajemo djevojčicu Elsie, siroče iz “Crvastog doma” u kojem je glavna gospođa Curdle. Deset je godina izdržala život u domu i maltretiranje gospođe Curdle, te je napokon odlučila pobjeći.

Našavši se na ulicama Londona, brzo se navikava na gužvu grada, te svojim “dugim prstićima” pronalazi hranu.
Jednog je dana u dnevnom tisku primjetila sliku vunastog mamuta te je odmah odlučila što prije doći do mamutice.
Prateći gužvu ljudi kroz grad stigla je do Prirodoslovnog muzeja grada Londona gdje se zapravo događa veliki dio romana Ledeno čudovište. Naime, vunasta mamutica Vunica je upravo bila pohranjena u muzeju potpuno zaleđena.

Kako je Elsie uz pomoć Dotty, čistačice u muzeju i starog profesora, za kojeg su svi mislili da je mrtav, oživila Vunicu. Koji su ih problemi zadesili kada je mamutica počela hodati, i kako su svi skupa preko rijeke Temze s veličanstvenim starim jedrenjakom, koji je sada bio muzejski primjerak stigli do Sjevernog pola . Kako je mamutica nastavila živjeti pročitati ćete u ovom uzbudljivom romanu u jednom od odjela GKK nakon ovih nemilih vremena izazvanim virusom korone.

Nadamo se da će vas ova uzbudljiva priča o prijateljstvu djevojčice i njene neobične prijateljice podučiti da, bez obzira na probleme i prepreke, možemo pronaći načina i volje za pomoći prijatelju.