Kuhanjem do zdravlja : gastro preporuke iz GKK: Dunavski valovi

PODIJELI

Dragi naši!
Ovaj prohladni i kišni dan, kao i “ostanak kod kuće”, traži od nas da razveselimo svoju obitelj.
Ideju smo pronašli u Dunavskim valovima koji će svojim okusom i mirisom donijeti harmoniju u Vaš dom.
Uz pomoć obitelji, kolač će brzo biti gotov. Treba se barem malo ohladiti u hladnjaku, a dok se kolač hladi Vi za to vrijeme možete lijepo urediti stol i posložiti tanjuriće koje čuvate za goste. Upalite svijeću, skuhajte svima šalicu čaja i poslužite kolač. Treba li Vam više od toga??

Dunavski valovi
6 jaja
12 žlica šećera
15 žlica brašna
25 žlica ulja
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka
na vrh noža cimeta
staklenku višanja bez koštica (ne zaboravite ostaviti sok)

Krema:
7 dl mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
7 žlica sećera
vanilin sećer
25 dag maslaca ili margarina

Glazura:
15 dag čololade za kuhanje
5 žlica ulja

Priprema biskvita:
Jaja i šećer pjenasto umutite, dodajte mlijeko i ulje. Postupno, lagano miješajući, dodajte
brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.
Pola smjese ulijte u nauljeni lim za pečenje, a u ostatak smjese umiješajte kakao i cimet.
Tamnu smjesu prelijte preko svijetle smjese u limu. Po tome rasporedite ocijeđene višnje.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180 c. Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi.

Krema:
Prašak za puding umutite sa šećerom i vanilin šećerom u malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite uskuhati. Kad uskuha, maknite sa štednjaka i dodajte razmućeni puding te neprestano miješajući kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi, i onda umiješajte omekšali maslac te miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Glazura:
Naribanu čokoladu s uljem rastopite na laganoj temp. Pazite da ne uzavrije.

Izrada:
Ohlađeni biskvit natopite sokom od višnje. Kad biskvit upije sok, ravnomjerno premažite kremom.

Ukrašavanje:
Kolač prelijte čokoladnom glazurom.

#ostanitedoma uz gastro preporuke djelatnika GKK

T. K. G.