Preporuka za čitanje : ostanite zdravi uz knjigu – Liane Moriarty: Sve što je Alice zaboravila

PODIJELI

#OSTANITE DOMA# U DRUŠTVU S E-KNJIGOM IZ NAŠEG WEB KATALOGA

Liane Moriarty: Sve što je Alice zaboravila

Liane Moriarty je hrvatskoj čitateljskoj publici dobro poznata pa ranijim književnim uspješnicama kao što su „Suprugova tajna“, „Devet potpunih neznanaca“, „Malo je nedostajalo“, „Posljednja obljetnica“, a posebice po romanu „Male laži“ koji je doživio i uspješnu ekranizaciju u obliku mini tv serije.

I u ovom romanu autorica ostaje vjerna svom stilu pisanja. Progovara o teškim životnim situacijama s dozom humora, gradi radnju poput kockica mozaika koji se postupno popunjava i slaže u zaokruženu priču.

Alice Love, protagonistica romana, žena je koja nakon kobnog pada u teretani doživi amneziju. Zarobljena je u prošlosti i ne sjeća se posljednjih 10 godina svojeg života. Budi se u bolnici zabrinuta za svoju nerođenu bebu, s nestrpljenjem čeka supruga Nicka kojeg obožava, ali i stariju sestru Elizabeth koja joj je cijeli život bila uzor i podrška. A tada uslijedi pravi šok. Sazna da uopće nije trudna, da ima troje djece, da je u procesu razvoda, da se bori za skrbništvo nad djecom i da ja u hladnim odnosima s jedinom sestrom, te da nije u 1998. nego u 2008. godini. Šokirana je i potpuno izgubljena, ne razumije kako se njezin život toliko promijenio, kako su najdraži ljudi nestali iz njezinog života, kako se iz dvadesetdevetogodišnje mlade, vesele i bucmaste trudnice pretvorila u mršavu i uskoro razvedenu tridesetdevetogodišnjakinju.

Dok leži u bolničkom krevetu, bezbroj pitanja vrti joj se po glavi. Hoće li  joj se pamćenje vratiti, i ako se vrati kako dalje? Boji se susreta s djecom za koje nema pojma kako izgledaju, kakvi su i kako se ponašati s njima. Pita se kako je moguće da se u deset godina toliko toga promijenilo, da je sve krenulo u neželjenom pravcu. Može li popraviti postojeću situaciju i vratiti svoj stari život? Pruža li joj život novu šansu?

Posudite ovu e-knjigu u našem web katalogu putem Zaki Book aplikacije i uživajte u čitanju.

Ostanite doma i ostanite zdravi.