Odaberite najbolju ilustraciju u natječaju “Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj i osvoji nagradu!”!

PODIJELI

Natječaj: Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj ili naslikaj i osvoji nagradu!

U organizaciji Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela provodi se edukativna akcija pod nazivom Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj ili naslikaj i osvoji nagradu! Na javnom natječaju sudjelovala su djeca od 5 do 15 godina koji su radila ilustracije prema tekstu muzejskog pedagoga Maria Klaića, Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela. Priča je smještena u današnji Kaštel Kambelovac, gdje su živjeli hrabri i odvažni mladić Mihovil i djevojka Karmela, u vrijeme izgradnje kaštela i tadašnjih burnih povijesnih događaja. Unatoč svim nevoljama, ostaju vjerni svojoj ljubavi. Ova priča je putovanje u prošlost s kojom se želi djecu bolje upoznati s poviješću kaštelanskog kraja.

Ukupno je sudjelovalo 104 djece sa svojim nastavnicima i roditeljima iz: OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice, OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića, OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, OŠ Bijaći iz Kaštel Novoga i DV Žižula iz Kaštel Starog. Djeca su raznim slikarskim tehnikama na zanimljiv i iskren način iskazala svoje viđenje ove priče. Mnogi od njih su svoje radove na natječaj poslali nadajući se nagradama, i to posebno onoj glavnoj nagradi – mobitelu. Svi prispjeli likovni radovi, s podatcima o autorima i mentorima, predstavljeni su na virtualnoj izložbi koju možete pogledati na stranici Muzeja grada Kaštela.

http://www.muzej-grada-kastela.hr/novostinatjecajkastelanskajubavna.html

Stručno povjerenstvo odabrat će od svih prispjelih radova 20 najboljih koji dobivaju muzejske komplete Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela. Tih 20 odabranih radova uskoro će biti ponuđeno na Facebook stranici Muzeja grada Kaštela Vama na glasanje, a onaj rad koji dobije najviše Vaših glasova osvojit će glavnu nagradu natječaja – mobitel. Organizatori natječaja svim sudionicima: učenicima, njihovim mentorima, roditeljima, školama i vrtiću zahvaljuju na sudjelovanju i iskreno čestitaju na ostvarenim rezultatima.