Obavijest o otvaranju GKK za korisnike od ponedjeljka 27. travnja 2020.

PODIJELI
knjige u knjižnici

Obavijest o otvaranju GKK za korisnike prema ograničenom sustavu rada od ponedjeljka 27. travnja 2020.

Od ponedjeljka, 27. travnja 2020. g., pa do daljnjeg, svi odjeli Gradske knjižnice Kaštela radit će s korisnicima od ponedjeljka do petka u vremenu od 8.00 do 14.00 sati, i to samo za usluge vraćanja knjiga i higijensku pripremu knjiga za novu posudbu te za posudbu tiskanih knjiga koje prije dolaska korisnici mogu naručiti putem elektronske pošte ili putem kontakt telefona, s naznakom da prethodno sve dostupne književne naslove mogu pronaći u web katalogu na poveznici: https://gkk.zaki.com.hr/

Knjižničarke će na ulazu u knjižnične odjele osobno preuzeti vraćene knjige te će korisnicima dati pripremljene knjige koje su oni unaprijed naručili putem kontakt telefona ili putem elektronske pošte. Nakon preuzimanja knjiga knjižničarke će knjige dezinficirati i te iste knjige će biti moguće posuditi ponovno nakon tri dana.

Knjižničari će nositi maske i rukavice te će redovito dezinficirati knjižnu građu i sve često korištene površine. Prema naputku nadležnih tijela, korisnicima do daljnjeg nije dozvoljeno zadržavanje u knjižničnim odjelima. U slučaju većeg okupljanja korisnika ispred knjižničnih odjela zbog povrata i posudbe nove knjižne građe potrebno je pridržavati se pravila o razmaku od dva metra. Na ulazu u knjižnične odjele bit će postavljena sredstva za dezinfekciju ruku.

Za svu knjižnu i neknjižnu građu koja je posuđena u 2020. g. zakasnine se ne naplaćuju do 1. lipnja 2020. godine.

Korisnicima su dostupne i ostale postojeće usluge GKK:

Molimo korisnike da se pridržavaju uputa koje za sve građane objavljuju nadležna tijela.

Također, do daljnjeg, ne će biti moguće koristiti čitaonicu te se odgađaju svi planirani programi.

Hvala na razumijevanju.

Gradska knjižnica Kaštela