NOĆ KNJIGE U GKK

PODIJELI

Noć knjige u GKK – oslikavanje platnenih torbi; predstavljanje knjiga o Tesli i izgubljenim dalmatinskim gradovima; Sv. Jure kroz pjesmu i stihove

Gradska knjižnica Kaštela i ove godine u Noći knjige organizira razna događanja za djecu i odrasle u svim knjižničnim odjelima, s tim da će se glavno događanje održati u petak 21. travnja u Nadbiskupovom kaštelu (Biskupova palača) u Kaštel Sućurcu s početkom u 19.30 sati.

“Dama s kišobranom” – kreativna radionica oslikavanja torbi i majica sa slikaricom Mirjanom Matić
U sklopu Noći knjige o 150. obljetnici rođenja Marije Jurić Zagorke Gradska knjižnica Kaštela organizira kreativnu likovnu radionicu oslikavanja torbi i majica pod vodstvom slikarice Mirjane Matić. Radionica će se održati u petak 21. travnja s početkom u 17.00 sati u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu.
Organizator će pripremiti boje i ostali potreban materijal za oslikavanje, a sve one koji žele doći na radionicu molimo da donesu bijelu majicu ili bijelu platnenu torbu koju žele oslikati.
Molimo sve zainteresirane da svoj dolazak najave na broj telefona 021 226 001 do četvrtka jer je broj mjesta ograničen.

Predstavljanje knjiga Natalije Princi – “Osmi grijeh – posluh”, “Teslina Frekvencija mira” i “Arduba – dokaz iz tišine”

“Osmi grijeh – posluh”, “Teslina Frekvencija mira” i “Arduba – dokaz iz tišine” naslovi su književnih uspješnica književnice Natalije Princi koje će biti predstavljene u ovogodišnjoj Noći knjige u petak 21. travnja u 19.30 sati u Nadbiskupovom kaštelu u Kaštel Sućurcu.
U knjizi “Osmi grijeh – posluh” književnica govori o posluhu kao grijehu na koji pristajemo odričući se vlastite slobode mišljenja. O posluhu u društvu počelo se razmatrati nakon Drugog svjetskog rata i onome što je čovjek bio u stanju učiniti čovjeku. U knjizi “Teslina Frekvencija mira” autorica nas podsjeća na Teslinu poruku ljudima: „Spasiti se možemo samo vlastitom voljom”, dok u knjizi “Arduba – dokaz iz tišine” kroz riječi drugog rimskog cara Tiberija saznajemo gdje se nalaze zaboravljeni mitski gradovi Arduba, Splonun, Raetinium i Andetrij.

Noć knjige uz pjesmu i stihove o sv. Jurju “Na dobro Van doša sveti Jure”

“Na dobro Van doša sveti Jure – sveti Jure kroz pjesmu i stihove”, naslov je književno-glazbenog programa koji će se održati nakon predstavljanja knjiga Natalije Princi, s početkom u 21.00 sati, a u kojem će sudjelovati klapa Podvorje, Pučki pivači župe sv. Jurja m., pjesnici koji su pisali stihove u čast sv. Jurju, učenici OŠ kneza Mislava koji će čitati stihove o sv. Jurju, a bit će prikazano i nekoliko kraćih video zapisa s Putalja snimljenih 2007. godine.

Zamolba: Donesite stare fotografije s proslave blagdana sv. Jurja na Putalju i fotografije crkvice sv. Jurja i upišite se besplatno u knjižnicu

Ovim putem GKK upućuje zamolbu svima onima koji posjeduju stare fotografije crkvice sv. Jurja (prije preuređenja, ali i nakon preuređenja) te fotografije iz raznih faza istraživanja lokaliteta Putalj, kao i fotografije proslave blagdana sv. Jurja na Putalju s blagoslovom polja da nam ih do srijede 19. travnja donesu u odjel GKK u K. Sućurcu, gdje ćemo ih skenirati i vratiti vlasnicima ili skenirane fotografije možete poslati na email adresu gradskaknjiznicakastela@gmail.com.
Naime, namjera nam je sve prikupljene fotografije, s imenom i prezimenom dragih ljudi koji su nam ih ustupili, predstaviti u petak 21. travnja u sklopu večeri “Na dobro Van doša sveti Jure”, zajedno s predstavljanjem svih običaja i čitanjem starih pjesama napisanih u čast sv. Jurju.
Svima koji se odazovu našem pozivu unaprijed zahvaljujemo i darujemo besplatno jednogodišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Kaštela.