NOĆ KNJIGE – Književna večer s Natalijom Princi

PODIJELI

“Osmi grijeh – posluh”, “Teslina Frekvencija mira” i “Arduba – dokaz iz tišine” naslovi su književnih uspješnica književnice Natalije Princi koje će biti predstavljene u ovogodišnjoj Noći knjige u petak 21. travnja u 19.30 sati u Nadbiskupovom kaštelu u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.
Natalija Princi u knjizi “Osmi grijeh – posluh” progovara o posluhu kao grijehu na koji pristajemo odričući se vlastite slobode mišljenja.

Katekizam Katoličke crkve navodi sedam glavnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost. Ovaj popis potječe od sv. pape Grgura Velikog koji je bio papa od 590. – 604. godine. Potaknuti zlodjelima počinjenim pod opravdanjem: „Samo sam radio/la svoj posao“ mnogi su znanstvenici počeli proučavati upravo osmi grijeh. Natalija Princi – Duhović je svoja istraživanja na ovu temu objavila 2010. godine u hit knjizi “Osmi grijeh – posluh”. O posluhu u društvu počelo se razmatrati nakon Drugog svjetskog rata i onome što je čovjek bio u stanju učiniti čovjeku.

“Teslina Frekvencija mira” je novela čiji je glavni cilj povećavati ljudsku svjesnost o potrebi razlikovanja dobra i zla – kao dostojan podsjetnik na Teslinu osnovnu poruku ljudima. „Spasiti se možemo samo vlastitom voljom“ – naglašavao je Tesla često, suptilno potičući ljude da tu jednostavnu istinu što prije spoznaju.

U knjizi “Arduba – dokaz iz tišine” narator je drugi rimski car Tiberije, prokleta duša koja je zbog svojih zločinstava nad Delmatima osuđena na neumiranje. Radi njegovog neočekivanog svjedočanstva saznajemo gdje se nalaze zaboravljeni mitski gradovi Arduba, Splonun, Raetinium i Andetrij.

Natalija Princi često gostuje u kultnoj emisiji Krešimira Mišaka “Na rubu znanosti”. Živi i radi u Splitu, gdje je diplomirala ekonomiju. Usavršavala se u Londonu kod Anthonyja Robbinsa, a u Italiji je pohađala Istituto tecnico commerciale e per geometri F. Saveri.