Najbolji literarci nagrađeni besplatnim članstvom u GKK, knjigama i poklon paketima

PODIJELI

U sklopu proslave Dana grada Kaštela, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela, jučer je u Kaštel Lukšiću održana je završna svečanost dodjele nagrada u Literarnom natječaju GKK “Moj tajni dnevnik”.

– Organizacijom Literarnog natječaja “Moj tajni dnevnik”, Knjižnica je potaknula dječje literarno stvaralaštvo na materinskome jeziku, a na taj način djeca ujedno njeguju svoj izričaj i čuvaju kaštelansku baštinu – nazočnima se obratio dogradonačelnik Mili Novak, koji je istaknuo kako ga iznimno raduje što se veliki broj djece iz cijele Splitsko-dalmatinske županije odazvao ovome, po prvi put raspisanome literarnome natječaju.

Najbolji radovi u kategorijama, od 1. do  4. te od 5. do 8. razreda osnovne i srednje škole, nagrađeni su besplatnim jednogodišnjim članstvom u GKK, knjigama izdavača Neretva d.o.o. iz Zagreba i Profil-Mozaika, te poklon paketima tvrtke Interspar Kaštela.

Lana Ostojić  i Mirko Katić pokupili prve nagrade
mojtajnidnevnik25
Prema odluci Povjerenstva, u kategoriji od od 1. do 4. razreda treće mjesto podijelila su tri učenika: Mario  Plenča (OŠ kneza Trpimira-Kaštel Gomilica), Mirna Marija Sanader (OŠ prof. Filipa Lukasa-Kaštel Stari, mentorica: Melita Grgantov) i Lucija Vilić (OŠ prof. Filipa Lukasa-Kaštel Stari, mentorica: Anita Svalina); drugo mjesto osvojio je Ivan Muselin (OŠ prof. Filipa Lukasa-Kaštel Stari, mentorica: Anita Svalina), dok je prvonagrađena  Lana Ostojić  (OŠ “Ostrog”-Kaštel Lukšić).

U kategoriji od 5. do 8. razreda treće mjesto  osvojila je Anđela Škarpa, drugo mjesto pripalo je Karli Bubić, dok je prvo mjesto osvojio Mirko Katić (svi su učenici iz OŠ don Lovre Katića-Solin, mentorica: Neva Strizep).

Jelena Prolić najbolja srednjoškolka
U kategoriji srednja škola, treće mjesto podijelile su Anka Mrđen (SŠ “Braća Radić”-Kaštel Štafilić, mentorica: Radojka Hrgović, prof.) i Domina Rogulj (SŠ “Braća Radić”, mentorica Silvana Sanader, prof.), drugo mjesto pripalo je Zdenki Nizić (SŠ “Braća Radić”), dok je prvo mjesto osvojila Jelena  Prolić (IV gimnazija “Marko Marulić”-Split).

Osim svih nagrađenih sudionika Natječaja i njihovih mentora, koji su ovom prilikom javnosti predstavili svoje radove, u završnoj svečanosti sudjelovala su i djeca 2. C razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca s učiteljicom Alemkom Carev Rodin.

Četiri učenice kazivale su pjesme Miroslava Luketina Sarajčeva na sućuračkoj čakavici, dok su za kraj sve zajedno, odjevene u kaštelanske nošnje, otpjevale “Lipe li su mlade Kaštelanke”, u potpunosti osvojivši simpatije svih nazočnih.

Odigravši igrokaz “Romeo i Đulijeta na kaštelanski način” i “Kako se u Kaštilima prosilo u stara vrimena”, djeca iz KUD-a Karol Woytla predvođena Ljiljanom Garbatti uspjela su nasmijati publiku, dok su djevojke iz ženske klape Kćeri Marijine – Župa Sv. Juja m. iz Kaštel Sućurca svojom izvedbom pjesama “Volim te” i “Lipa, su, lipa, moja Kaštela” nazočne uvele u svečarsko raspoloženje uoči proslave Dana grada Kaštela.

– Gradska knjižnica Kaštela čestita svim nagrađenim učenicima, kao i njihovim mentorima, dok svima nenagrađenima želi zahvaliti na trudu i ohrabriti ih da svoje radove pošalju na Likovno-literarni natječaj na temu Uskrsa “Radost uskrsnuća”, koji će GKK raspisati već početkom ožujka – rekla je ravnateljica Renata Dobrić na samom kraju dodjele nagrada, koja je završena skupnim fotografiranjem svih nagrađenih učenika.