Nagrađeni najuspješniji sudionici uskrsnog Literarno – likovnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela

PODIJELI

Svečana dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima Literarno-likovnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela “Radost uskrsnuća 2014.” održana je u srijedu, 30. travnja u prepunom dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Dobitnici prvih nagrada za literarni rad su: Mario Kovač, Kaštel Stari (“odrasli”), Lucija Šuto, SŠ “Ivan Lucić”, Trogir (“srednja škola”), Višnja Stapić, OŠ Bol, Split (“viši razredi OŠ”) i Anamarija Šiškov, OŠ kneza Mislava, K. Sućurac (“niži razredi OŠ”). Dobitnici prvih nagrada za likovni rad su: Viktor Leontić, DV Iskrica, Split i Karla Milovac, DV Marina, Marina (“predškolci”), DV Žižula, K. Stari, odgajateljice Ivana Batina i Ljubica Duvnjak (skupna nagrada “najbolji likovni izričaj”), DV Maginja, Kaštel Sućurac, odgajateljica Gita Matulić (skupna nagrada “najveseliji radovi”), Stefani Pralija, OŠ prof. F. Lukasa, K. Stari (“niži razredi OŠ”), Ana Bralić i Petra Galić, OŠ kneza Mislava, K. Sućurac (“viši razredi OŠ”), Dječji dom Maestral, podružnica Miljenko i Dobrila i posebna odgojno-obrazovna skupina OŠ kneza Mislava, Kaštel Sućurac (skupna nagrada) i Marina Skelin, SŠ “Braća Radić”, Kaštel Štafilić (“srednja škola”).

Nakon uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je istaknula kako je “GKK i više nego zadovoljna odazivom na ovaj jedinstveni natječaj na temu Uskrsa i uskršnjih običaja, koji ima za cilj postati tradicionalan, jer je na istoga pristiglo oko 250 radova iz cijele županije, a natječaj je organiziran tek po drugi put”, nazočnima se u ime Grada Kaštela obratila pročelnica za društvene djelatnosti Grada Kaštela, gđa. Sandra Zokić, koja je čestitala GKK na organizaciji Natječaja, kao i svim nagrađenim i nenagrađenim sudionicima, pozvavši ih da “svoje radove i dalje šalju na natječaje GKK, jer se rad i trud uvijek isplate”.

Najuspješniji sudionici natječaja nagrađeni su knjigama nakladnika Školska knjiga i Nova knjiga Rast, koje im je uručio predstavnik Školske knjige gosp. Manuel Tabak, te jednogodišnjim besplatnim članskim iskaznicama Gradske knjižnice Kaštela.

Za veselo i radosno raspoloženje pobrinula su se djeca iz 2.B razreda OŠ kneza Mislava s učiteljicom Davorkom Strize, koja su recitirala dječje pjesme autorice Maje Alfirević; djeca iz OŠ prof. Filipa Lukasa s vjeroučiteljicom Radojkom Slugan i djeca iz 2.C razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca s učiteljicama Alemkom Carev Rodin i Tatjanom Šijaković Katarinček, koja su nastupila s razigranim igrokazima.

Zahvalivši svima na sudjelovanju, kao i Povjerenstvu za odabir likovnih radova, kojega su sačinjavali: prof. Blaženka Belas, prof. Petar Bikić i odgajateljica Sonja Marie Buotić, te Povjerenstvu za odabir najuspješnijih literarnih radova, kojega su sačinjavali: književnica Dunja Kalilić, novinarka i književnica Dragica Zeljko Selak i Zoran Bošković iz Naklade Bošković, ravnateljica GKK uputila je zahvalu i svim suradnicima u organizaciji, kao i svim sponzorima, pozvavši sve nazočne na zajedničko druženje uz proizvode robne marke Spar, prijatelja GKK i glavnoga sponzora događanja “Radost uskrsnuća 2014.” – tvrtke Interspar Kaštela.

Svi likovni radovi bit će izloženi u dvorcu Vitturi narednih desetak dana, dok će svi literarni radovi sljedećih 15 dana biti izloženi u odjelima Gradske knjižnice Kaštela (i nagrađeni i nenagrađeni, likovni i literarni), te objavljeni na Facebook stranici GKK.

Tekst: GKK
Slike: Alemka Carev Rodin