Mladi Gomiličani i Kambelovčani čitali prozu i poeziju o Kaštelima i iz Kaštela

PODIJELI

– Dobro nam došli na Đardin čitanja u kojem se predstavlja naša škola Kneza Trpimira. Naša današnja tema su Kaštela, kaštelanski autori ili kaštelanska tematika – kazala je na početku četvrtog druženja ovogodišnjeg Đardina čitanja voditeljica Lucija Bešlić, koja je zajedno s Gabrijelom Vidović, publiku vodila kroz program koji se u četvrtak održavao u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu.

A druženje je svojim nastupom otvorila najmlađa čitateljica Maris Restović, koja je publici pročitala ulomak  iz slikovnice „Biseri posuti morem“ kaštelanske autorice Nataše Jukić.
Nakon Maris na pozornici Dudanovog parka čitali su Šime Serezlija i Karla Runjić, koji su za ovu večer odabrali kratki ulomak Kažotićevog romana „Miljenko i Dobrila“ napisanog na talijanskom jeziku.

Ulomak iz dječjeg romana Ane Pisac Serezlije „Kaštelanska potraga“ ovog je dana čitala Sandra Pašara, dok je Morana Škopljanac čitala o kambelovskoj ljubavnoj priči na engleskom jeziku iz slikovnice autora Maria Klaića.

Pjesmu „Orlovo Gnjizdo“ kaštelanskog pjesnika Miroslava Luketina Sarajčeva, napisanu na čakavici, čitala je Maris Šestan, a Ivano Maras, za kraj je pročitao još jednu pjesmu na čakavici i to „Ću, tovare“ pjesnikinje Nade Jerčić.

– Hvala svim našim čitačima i mentoricama koje su s čitačima radile, Ivoni Bonacin, Jadranki Kovačević, Kristini Bareti, Zrinki Zec i Marini Nikolić. Hvala i Gradskoj knjižnici Kaštela i Ogranku matice Hrvatske u Kaštelima na pokretanju ovog događanja. A vi, dragi gosti, nadamo se da ste uživali u tekstovima i pjesmama koje smo za vas pripremili i čitali. Nadamo se druženju i sljedeće godine – kazale su na kraju Lucija i Gabrijela.