Mia Aščić i Ivana Lasić pobjednice u čitanju naglas

PODIJELI

Mia Aščić, učenica 4. razreda OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice i Ivana Lasić, učenica 7. razreda OŠ Gornja Poljica iz Srijana, pobjednice su 6. Nacionalnog natjecanja u čitanju naglas za područje Splitsko-dalmatinske županije, koje je i ove godine, po šesti put, organizirala Gradska knjižnica Kaštela te će našu županiju predstavljati 22. i 23. studenoga na 6. Nacionalnom natjecanju u Sisku.
Odluku o najboljima donijelo je tročlano Povjerenstvo u sastavu: Radojka Hrgović – prof. hrvatskog jezika i književnosti u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću, Kristina Vrankulj – predstavnica knjižare “Hoću knjigu” i mr. sc. Zrinka Marović – pedagoginja u DV Marjan Split.
– Svi ste bili izvrsni i svi ste pobjednici, zato jer čitate. Povjerenstvu je stvarno bilo teško donijeti odluku. U ime cijelog Povjerenstva svima iskreno čestitam i nastavite uživati u čitanju – rekla je prof. Radojka Hrgović, koja je nazočne izvijestila o odluci Povjerenstva, koje je, u skladu s pravilima Natjecanja, ocjenjivalo: kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.
Pobjednicima su uručena priznanja za osvojeno 1. mjesto, dok su drugoplasiranim (Lorena Markić, 3. r., OŠ Gornja Poljica i Ivan Barišić, 7. r., OŠ Bijaći) i trećeplasiranim natjecateljima (Ana Milan, 4. r., OŠ Bijaći i Ivano Mršić, 6. r., OŠ prof. F. Lukasa) dodijeljena priznanja za osvojeno 2. i 3. mjesto. Svim ostalim natjecateljima (Marija Marta Bilić, 4. r., OŠ Ostrog; Lana Bilokapić, 5. r., OŠ kneza Mislava; Debora Ujaković, 5. r., OŠ prof. Filipa Lukasa; Mia Elez, 7. r., OŠ kneza Trpimira; Dora Konta, 6. r., OŠ Ostrog; Melanie Matus, 7. r., OŠ kneza Mislava) ravnateljica GKK Renata Dobrić uputila je poziv za sudjelovanje u projektima i događanjima koja se stalno organiziraju u svih šest odjela Gradske knjižnice Kaštela. Osim toga, GKK je sve natjecatelje nagradila besplatnim jednogodišnjim članstvom.
U zabavnom dijelu programa nastupila su djeca iz Kaštelanskog dječjeg kazališta „Škatula“ i Lana Rubelj, dok je brojne nazočne mentore, učitelje, roditelje, bake, djedove i sve ostale ljubitelje knjige i čitanja, kroz program proveo Roko Kraljević, pobjednik natjecanja “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno 2013.“.
GKK organizacijom ovog natjecanja potiče čitanje i razvoj čitalačkih navika stavljajući knjigu i čitanje u središte svijeta osnovnoškolaca. Zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali, kao i njihovim roditeljima, mentorima i školama, a večeras odabranim predstavnicama Splitsko-dalmatinske županije, Mii i Ivani, želimo puno uspjeha u Sisku na 6. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas.
Inače, 6. Nacionalno natjecanje u čitanju naglas i ove godine organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.