Međunarodni dan darivanja knjiga: GKK organizira akciju darivanja slikovnica, stripova i knjiga

PODIJELI

Međunarodni dan darivanja knjiga: GKK organizira akciju darivanja slikovnica, stripova i knjiga

Gradska knjižnica Kaštela i ove godine povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače organizira akciju prikupljanja slikovnica, stripova i knjiga za djecu. Akcija se provodi u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi pod sloganom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

Cilj ove akcije je poticanje djece na čitanje i darivanje knjiga i slikovnica koje više ne koriste onoj djeci koja nisu u mogućnosti imati vlastite slikovnice, stripove i knjige. Darujući svoju knjigu, strip ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu značiti, djeca uče koliko je lijepo i važno pomagati.

Nove ili očuvane pročitane slikovnice, stripove i knjige možete donijeti u sve odjele Gradske knjižnice Kaštela do 1. ožujka u radnom vremenu.

Kutije za prikupljanje slikovnica, stripova i knjiga bit će postavljene na ulazu u knjižnične odjele, a knjižničari će iste dezinficirati i pripremiti za darivanje djeci kojoj su slikovnice i knjige potrebne.

GKK