Ljetni književni izazov GKK 2024. – čitaj knjige i osvoji diplomu i nagradu

PODIJELI

Gradska knjižnica Kaštela ovo ljeto po jedanaesti put provodi program poticanja čitanja tijekom ljeta pod naslovom Ljetni književni izazov – čitaj knjige i osvoji nagradu. Kaštelanska knjižnica ljetno natjecanje u čitanju uspješno provodi od 2014. godine, a u Ljetni književni izazov se svakog ljeta uključuje sve veći broj djece s područja Kaštela, ali i sve veći broj djece koja u Kaštelima ljetuju.

U Ljetnom književnom izazovu mogu sudjelovati predškolci i osnovnoškolci koji su učlanjeni u Gradsku knjižnicu Kaštela. Svi oni mogu doći u najbliži odjel GKK sami ili s roditeljima, gdje će ih knjižničarke upisati kao ovogodišnje natjecatelje te će im dati prijavnicu, odnosno Dnevnik čitanja u kojemu će biti upisani svi naslovi koje su posudili i pročitali tijekom ljeta. Po povratku knjige u knjižnični odjel natjecatelji će u Dnevnik čitanja napisati kratak osvrt, a to isto moći će učiniti (ako to žele) i u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade, gdje će jedni drugima preporučivati knjige za čitanje.

Ljetni književni izazov GKK trajat će od 24. lipnja do 6. rujna 2024. g., a potom će svi oni koji su pročitali deset i više knjiga na završnoj svečanosti dobiti diplome/priznanja, dok će po troje djece koji su pročitali najviše knjiga u kategorijama „predškolci, viši i niži razredi osnovne škole“ dobiti priznanja/diplome i nagrade koje će osigurati pokrovitelj Ljetnog književnog izazova 2024.

Ove godine će biti dodijeljene i nagrade za najbolju recenziju/osvrt. Osvrt na najdražu knjigu možete napisati i objaviti u Facebook grupi Kaštelanko i donijeti ga u odjel GKK u kojem ste uzeli Dnevnik čitanja ili možete napraviti Tik Tok osvrt i poslati ga na natjecajkastela@gmail.com.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje korisnika i članova Knjižnice, i to posebno mlađih korisnika, na čitanje tijekom ljeta.