Ljetni književni izazov – čitaj knjige i osvoji nagradu

PODIJELI
Ljetni književni izazov

Dodjela nagrada sudionicima natjecanja Ljetni književni izazov Gradske knjižnice Kaštela – čitaj knjige i osvoji nagradu održat će se u srijedu 11. listopada s početkom u 12.30 sati u parku Gojača u Kaštel Sućurcu.

Sponzor glavnih nagrada je Naklada Ljevak, koja će najuspješnije ljetne čitače u kategorijama „predškolci – dječji vrtić, niži i viši razredi osnovne škole i srednja škola“ nagraditi vrijednim i zanimljivim knjigama, dok će im Gradska knjižnica Kaštela uručiti priznanja, odnosno diplome.

GKK je ove godine po deseti put tijekom ljeta organizirala program poticanja čitanja za djecu i mlade pod naslovom Ljetni književni izazov Gradske knjižnice Kaštela – čitaj knjige i osvoji nagradu, a što je jedinstveni projekt poticanja čitanja tijekom ljeta u kojega se svake godine uključuje sve veći broj djece.

Gradska knjižnica Kaštela je Ljetni književni izazov prvi put organizirala 2014. godine, i od tada do danas je u natjecanju sudjelovalo više od 1500 mladih čitatelja, koji su postali vjerni članovi Gradske knjižnice Kaštela, strastveni čitači i zaljubljenici u knjigu i književnost.

Osnovni cilj natječaja Ljetni književni izazov Gradske knjižnice Kaštela – čitaj knjige i osvoji nagradu jest poticanje mlađih korisnika na čitanje tijekom ljeta.