Ljetni književni izazov 2021. – čitajte i osvojite nagrade!

PODIJELI

Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade!

Sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja se žele uključiti u ljetni program poticanja čitanja za djecu i mlade Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade! mogu se prijaviti u jedan od odjela GKK, gdje će ispuniti prijavnicu i uzeti knjige za čitanje.

Nakon što pročitaju knjigu, svi natjecatelji u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade mogu napisati kratku preporuku/osvrt/recenziju, tj. dojmove o pročitanoj knjizi kako bi potaknuli i druge na čitanje te knjige. Oni mlađi koji nemaju Facebook profil, mogu napisati nekoliko rečenica ili riječi na šarenom papiriću koji će donijeti knjižničarima (npr. Ova knjiga mi se sviđa jer je duhovita).

U prijavnici će biti navedeni svi naslovi koje su natjecatelji u vremenu od 24. lipnja do 6. rujna pročitali, a u skladu s tim će trojici najuspješnijih u kategorijama “niži i viši razredi oš i srednja škola” biti podijeljene nagrade pokrovitelja.

Inače, sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja tijekom ljeta pročitaju više od deset knjiga, dobit će tiskana priznanja GKK.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje mlađih korisnika na čitanje tijekom ljeta.