Ljetni književni izazov 2020. – čitaj i osvoji nagradu

PODIJELI

GKK i ove godine organizira ljetni program poticanja čitanja za djecu i mlade pod naslovom Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade!.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u jedan od odjela GKK, gdje će ispuniti prijavnicu i uzeti knjige za čitanje. Nakon što pročitaju knjigu, svi mladi čitatelji svoje kratke dojmove/osvrte/preporuke/recenzije o pročitanoj knjizi mogu napisati u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade ili već napisan osvrt mogu donijeti u odjel GKK. Osvrti mogu biti duži ili kraći, a dovoljno je napisati i samo jednu riječ poput “Izvrsno!” ili tri riječi “Knjiga je super!”.

U prijavnici će biti navedeni svi naslovi koje su natjecatelji u vremenu od 29. lipnja do 7. rujna pročitali, a trojici najuspješnijih u kategorijama “niži i viši razredi osnovne škole i srednja škola” bit će dodijeljene nagrade pokrovitelja ovogodišnjeg natjecanja, knjižare Hoću knjigu.

Inače, sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja tijekom ljeta pročitaju više od deset knjiga dobit će tiskane diplome/priznanja Gradske knjižnice Kaštela.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje mlađih korisnika i članova Knjižnice na čitanje tijekom ljeta.