Završnica Natječaja GKK “Kaštelanske štorije” – dodjela nagrada u subotu, 28. 02. u dvorcu Vitturi

PODIJELI

Završnica natječaja „Kaštelanske štorije“ – dodjela nagrada u subotu, 28. 02. u dvorcu Vitturi

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije“.

Natječaj je bio otvoren od 27. siječnja do 21. veljače 2015. godine, a u istome su mogli sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

Na Natječaj je pristiglo 59 literarnih radova (pjesama, kratkih priča, crtica, igrokaza, glendi i batudi inspiriranih Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti, legenda o Miljenku i Dobrili itd.) pisanih na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu (čakavici). Nagrađeni radovi i radovi odabrani za tiskanje u Zborniku GKK “Kaštelanske štorije” bit će predstavljeni u subotu, 28. veljače u 18.30 u dvorcu Vitturi.

Kratki igrani ili dokumentarni filmovi trajanja do 5 minuta (inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti, legenda o Miljenku i Dobrili itd.) bit će objavljeni na Youtube kanalu Gradske knjižnice Kaštela.

Na Natječaj je pristiglo više od 150 pojedinačnih i grupnih likovnih radova, inspiriranih Kaštelima i životom u Kaštelima, a većina istih će biti u subotu, 28. veljače izložena u dvorani dvorca Vitturi.

Najuspješniji radovi u svim kategorijama bit će nagrađeni i javno predstavljeni, a popis nagrađenih bit će objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK u četvrtak, 26. veljače, tj. dva dana prije završnog događanja s dodjelom nagrada, koje će biti organizirano u sklopu proslave Dana Grada Kaštela, u subotu, 28. veljače u 18.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Pokrovitelj nagrada je Turistička zajednica grada Kaštela.