“Krvne grupe i njihov utjecaj na zdravlje” : Denis Urošević Beroš – utorak 25.10. u 18.00, Kino “Sv. Juraj”, K. Sućurac

PODIJELI
Denis Urošević Beroš održat će predavanje na temu “Krvne grupe i njihov utjecaj na život” u utorak 25. 10. u 18.00 sati u Kino dvorani “Sveti Juraj” u Kaštel Sućurcu.
Denis Urošević Beroš diplomirani je ekonomist koji se rano zainteresirao za medicinu, kemiju i biologiju, a sportom se počeo intenzivno i svakodnevno baviti još od osnovne škole. Spoznaja o ljudskim mogućnostima i poboljšanju tjelesnih performansi postaju mu motiv i preokupacija. Baveći se ekstremno napornim sportovima poput biatlona, triatlona, maratona, borilačkih sportova, košarke i malog nogometa, poseban je naglasak oduvijek stavljao na izdržljivost. Pobornik je isključivo zdrave hrane, a osim crnog vina uz jelo ne konzumira nikakav alkohol. Na tim postulatima godinama je educirao sportaše amatere i rekreativce vodeći treninge u Sportskom centru ”Gripe” u Splitu, kao i vlastitom fitness centru ”Olimp gym” koji je jedan od najstarijih centara takve vrste u Hrvatskoj. Prvi je opremio teretane HNK Hajduk i Košarkaškog kluba Jugoplastika.
Na sebi je testirao mnogo kombinacija u prehrani, a tijekom godine napravi oko 500.000 sklekova i istrči 5000 km. Budući da u Splitu 1972. u Splitu nije bilo Medicinskog fakulteta, zbog ljubavi prema moru, Splitu i Kaštelima trajno je ostao ovdje, a ljubav prema medicini kao znanosti i istraživanju ljudskog tijela prešli su u strast i opsesiju. I danas, u svojoj 65. godini svakodnevno naporno trenira i takmiči se te svima zainteresiranima daje savjete o zdravlju, zdravom životu i prehrani po krvnim grupama, i dalje se educirajući i prikupljajući literaturu sa svih strana, održavajući predavanja i pišući članke o zdravlju, prvenstveno o prehrani po krvnim grupama.