Krešimir Mišak u Kaštelima premijerno predstavio novu knjigu “Duhovni ratnik i…”

PODIJELI

Brojni obožavatelji Krešimira Mišaka – novinara, književnika, rock glazbenika, autora brojnih knjiga koje se stalno nalaze pri vrhu top ljestvica te urednika i voditelja kultne HRT-ove TV emisije “Na rubu znanosti” okupili su se u petak, 28. listopada u prepunoj dvorani Muzejskog prostora Podvorje u Kaštel Sućurcu kako bi nazočili premijernom predstavljanju Krešimirove najnovije knjige “Duhovni ratnik i…”. Iako je ovo već treće Mišakovo gostovanje u Kaštelima, ovaj iznimno zanimljivi predavač uspio je i ovom prilikom tijekom predavanja, koje je trajalo jedan i pol sat, zadržati pažnju okupljenih, koji su stigli iz svih Kaštela, ali i iz Splita, Trogira, Omiša, Solina, Podstrane, Imotskog i Makarske.

– Knjiga “Duhovni ratnik i…” bavi se mističnim iskustvima i načinom kako takva iskustva, koja prate ljudski rod oduvijek, šire percepciju i kroz “vizije” uče ili liječe ljude. Svako mistično iskustvo, subjektivno po naravi, ima i univerzalnu kvalitetu, ali svijet izvan perspektive izvan pet osjetila i izvan dosega klasifikacija koje radi um nije lako prepričati, jer je riječ o doživljaju, a doživljaji se mogu samo doživjeti. U konačnici, osim transformacija u pojedincu i društvu, koje mogu pokrenuti mistična iskustva, pitanje mističnih iskustava uvijek nas vraća na pitanje prirode stvarnosti i odnosa naše percepcije s tzv. “vanjskim” svijetom. – istaknuo je Krešimir Mišak govoreći u prvom dijelu predavanja o novoj knjizi.

U drugom dijelu književne tribine Mišak je govorio o brojnim zanimljivim temama o kojima govori i u emisiji “Na rubu znanosti”, pa se tako dotakao i pojmova kao što su npr. “tehnokracija, napredak tehnologije, pametne mreže, globalno zatopljenje, elektronička valuta, ekološka osviještenost, tolerancija” itd,

Književna tribina s Krešimirom Mišakom – koja je održana u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u sklopu “Mjeseca hrvatske knjige 2016”, završena je velikim pljeskom nazočnih, fotografiranjem i potpisivanjem Mišakovih knjiga.